З 1 квітня підвищено пенсії 80-річним особам

Дата: 13.04.2020 15:22
Кількість переглядів: 149

Фото без опису

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020№ 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» з 1 квітня збільшено пенсії особам, які досягли 80 та більше років.

Головне управління в Запорізькій області провело відповідний перерахунок.

Щомісячну компенсаційну виплату у розмірі 500 гривень отримали ті особи, у яких розміри пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, менше ніж 9205,19 грн. - розмір середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2019 рік.

Щомісячна компенсаційна виплата особам, які отримують пенсію та досягли 80-річного віку після 1 квітня, встановлюється і виплачується з дати досягнення зазначеного віку.

У разі, коли після встановлення щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та  інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), в осіб, які отримують пенсії, призначені за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» з урахуванням страхового стажу 25 років у чоловіків та 20 років у жінок, розмір їх пенсійної виплати не досягає 2600 грн., таким особам встановлено доплату до зазначеного розміру.

За результатами проведених перерахунків в Запорізькій області отримали підвищення до пенсій за додатковими відомостями понад 72 тис. осіб, яким виповнилось 80 та більше років. В середньому сума підвищення склала
515,73 грн.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь