Вільнянська районна філія Запорізького ОЦЗ інформує

Дата: 06.08.2020 16:19
Кількість переглядів: 163

 

Програма фінансової державної підтримки мікро- та малого підприємництва «Доступні кредити 5-7-9%» ефективно працює

Фото без описуПрограма фінансової державної підтримки мікро- та малого підприємництва «Доступні кредити 5-7-9%» ефективно працює, збільшується кількість банків, що надають цю послугу.

Станом на 1 серпня сума виданих кредитів становить понад 3,3 мільярда гривень для 1755 компаній. У структурі кредитного портфеля найбільше коштів було надано підприємствам сільського господарства (62%) та переробної промисловості (14%).

Програма кредитування «5-7-9%» доступна у 18 банках, ще 10 фінансових установ виявили бажання долучитися до неї, що свідчить про успішність ініціативи. Станом на липень 2020 року позику в рамках Програми можна отримати вже в: АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Укрексімбанк», АТ АКБ «Банк Львів», ПАТ «ПУМБ», АТ «БАНК АЛЬЯНС», АТ «КРЕДОБАНК», ПАТ «БАНК ВОСТОК», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «ТАСКОМБАНК», АТ «Альфа-банк», АТ «КБ «ГЛОБУС», АТ «МЕГАБАНК», АТ «ПОЛІКОМБАНК», АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК», а також, відповідно, КредитВест Банк та ОТП банк.

Сприяння підприємницьким ініціативам безробітних – одне з головних направлень роботи державної служби зайнятості. В Запорізькій області тільки з початку року за сприяння служби власну справу започаткували 89 безробітних громадян. «І на цьому наша робота з підприємцями не закінчується. А, навпаки, тільки набирає обертів. Ми продовжуємо співпрацювати як партнери з питань підбору кадрів, консультування з різних питань ведення діяльності, звітності, кредитування та ін., надаємо фінансову допомогу роботодавцям за працевлаштування безробітних, які є малоконкурентними на ринку праці. Під час пандемії більше 7350 роботодавців (в т.ч. ФОП – 6271) Запорізької області отримали позитивні рішення щодо надання допомоги по частковому безробіттю, в результаті чого для 13770 осіб будуть збережені робочі місця», - ділиться результатами роботи директорка Запорізького ОЦЗ Ірина Дуднік.

Нагадаємо, державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» ініційована Президентом України та Кабінетом Міністрів для широкої підтримки проектів українських мікро- та малих підприємств. Надання трьох можливих ставок – 5%, 7% або 9% – за кредитами залежить від розміру бізнесу та терміну його діяльності. Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.

 

Додаткову інформацію можна отримати у відділі надання соціальних послуг Вільнянської районної філії Запорізького ОЦЗ за номером (06143)4-19-43


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь