Головне управління Пенсійного фонду України інформує

Дата: 02.09.2020 11:54
Кількість переглядів: 144

Головне управління Пенсійного фонду України інформує

про проведення перерахунку пенсій з 1 вересня

 

Фото без описуВідповідно до Закону України 822-IX «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» з 1 вересня 2020 року передбачено збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 4723 грн до 5000 грн (на 277 грн).

У зв’язку з цим Головним управлінням Пенсійного фонду в області проведено масовий перерахунок пенсій 66,91 тис. громадян, які досягли 65-річного віку та мають страховий стаж не менше ніж 35 років у чоловіків та 30 років у жінок (у тих пенсіонерів, пенсії яким були призначені до 01.10.2011 року – відповідно 25 та 20 років).

Непрацюючим громадянам зазначеної категорії, у тому числі тим, кому у вересні 2020 року виповниться 65 років, мінімальні розміри пенсій з 01.09.2020 забезпечено на рівні 40 % мінімальної заробітної плати, що становить 2000 грн.

Зазначений перерахунок стосується і одержувачів пенсії по втраті годувальника, за тих годувальників, які померли після досягнення 65-річного віку і за життя набули необхідного страхового стажу (35/30 або 25/20 років, відповідно).

В результаті проведеного перерахунку збільшено розміри пенсій 61,3 тис. запорізьких пенсіонерів або 91,5 % від кількості перерахованих пенсій. Розмір підвищення до пенсії в кожному конкретному випадку індивідуальний, він залежить від багатьох складових: страхового стажу, розміру заробітної плати тощо. Перерахунки пенсій здійснено за матеріалами пенсійних справ, в автоматичному режимі.

Підвищені розміри пенсій запорізькі пенсіонери отримують вже у вересні.

 

 Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь