ШКОЛЯРІ КУШУГУМА РОЗПОЧАЛИ НАВЧАННЯ У СУЧАСНІЙ ПОВНІСТЮ ОНОВЛЕНІЙ ШКОЛІ «ІНТЕЛЕКТ»

Дата: 08.09.2021 16:31
Кількість переглядів: 693

Фото без описуСьогодні у селищі Кушугум відбулося урочисте святкування Дня фізичної культури і спорту - " Здорова нація - здорова Україна". Урочистості проходили у відремонтованій в рамках "Великого будівництва" школі " Інтелект". 

Відвідати святковий спортивний захід та перевірити готовність школи після ремонту приймати на навчання школярів до Кушугуму сьогодні завітали голова Запорізької ОДА Олександр Старух та його заступники Руслан Шиханов і Едуард Брутман. 

  • Шановні вчителі, дорогі дітки, Програма Президента України "Велике будівництво" складається з різних об'єктів. Це і наші Запорізькі мости, і сотні кілометрів автошляхів. Але це і такі невеликі, але не менш важливі проєкти, завдяки яким покращуються умови навчання та збільшуються можливості наших шкіл. Це все заради вас -  наших дітей. Впевнений, що такий маленький крок принесе більше радості кожному з присутніх, - звернувся до учасників заходу Олександр Старух. 

З нагоди свята та за високі результати у проєктній діяльності та участі у Всеукраїнських конкурсах заступник голови ОДА Руслан Шиханов вручив кращим представникам освітньої спільноти закладу Грамоти Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації. 

На сьогодні у закладі навчається майже 800 дітей або 33 класи. У школі активно впроваджується концепція Нової української школи, а 10-11 класи отримують профільну освіту. Гімназія "Інтелект"  має сучасні кабінети математики, фізики, хімії та біології. В кожному кабінеті встановлено мультимедійні дошки, проєктори та ноутбуки. Крім того, для учнів з особливими освітніми потребами обладнали додатково медіатеку, ресурсну кімнату, кабінет психолога та багато іншого. Є у школі і сучасна їдальня із новим професійним обладнанням, спортивна та актова зали, спортивний майданчик. Школярі після навчання мають змогу розвиватися у гуртках та на тренінгових заняттях. Скоро у школі буде ще сучасна STEAM-лабораторія. 

Однак тривалий час у гімназії існувала проблема із відсутністю кабінетів для навчання такої великої кількості дітей. Завдяки участі в програмі Президента "Велике будівництво" школа нарешті змогла вирішити цю проблему. 

В рамках реконструкції звели дві двоповерхові прибудови до існуючої будівлі закладу, де відтепер розмістилися шість навчальних класів та два кабінети.  Завдяки цьому вдалося збільшити потужність школи на 200 учнів і перевести весь навчальний процес в одну зміну. Відтепер дітлахам не потрібно буде навчатися вечорами в тісних кабінетах, і вони зможуть витрачати позаурочний час на позашкільну діяльність, участь у творчих заходах та просто відпочивати.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь