До кінця року у Запорізькій області завершать ремонт приймальних відділень 9 опорних лікарень

Дата: 23.09.2021 11:23
Кількість переглядів: 466

Фото без описуУ Запорізькій області завершується реконструкція приймальних відділень, що проводиться в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Вже повністю відремонтовано п’ять відділень, триває ремонт трьох.  В тому числі у приймальних відділеннях Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги  і міської лікарні №9 Запоріжжя.

Хід робіт у лікарні №9 перевірив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух.

Це одна з найбільших  лікарень області — вона обслуговує близько 200 тис. мешканців Дніпровського та Хортицького районів Запоріжжя та надає екстрену медичну допомогу дитячому та дорослому населенню, в тому числі інших районів міста і області. Стаціонарну допомогу отримують щорічно понад 16 тис. хворих.

Зараз 9 міська лікарня функціонує як найбільший центр надання допомоги хворим на COVID 19 в регіоні. В разі необхідності тут можуть розгорнути 260 ліжко-місць, зараз вже лікується  135 хворих на коронавірус. Тож ремонтні роботи ускладнюються тим, що відділення діюче. Втім попри це вже вдалося виконати 85% реконструкції.

 

На сьогодні в приймальному відділенні облаштували сучасні палати для хворих з підведеним потоковим киснем, приміщення під медичні кабінети, кабінет УЗД. Тривають роботи в хірургічному блоці.

Змінюється не лише зовнішній вигляд відділення, а й філософія його роботи. Це інша логістика надання послуг пацієнтам – всі процедури, які має отримати пацієнт у невідкладному стані, він зможе отримати на одному поверсі – не потрібно буде для діагностики чи операції піднімати людину на інші поверхи. Всі спеціалісти, все обладнання буде сконцентровано у приймальному відділення – це збільшує швидкість обстеження. А чим швидше ставлять діагноз, тим швидше починається лікування.

До кінця року ремонтні роботи будуть завершені в усіх дев’яти приймальних відділеннях, що оновлюють за програмою президента України «Велике Будівництво».

Залишилося ще два в місті Запоріжжі, як бачимо це відділення все завершують цього року. Також тривають роботи в Токмаку – протягом місяця буде завершено, і Енергодар вже здали нещодавно. Це що стосовно саме ремонтних робіт. Далі буде питання із закупівлею обладнання, та облаштуванням приміщень для його розташування, — зазначив голова ЗОДА Олександр Старух.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь