ЗМІНИ ДО ПОСТАНОВИ № 1236: УМОВИ РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ТА ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ У «ЖОВТІЙ» ЗОНІ

Дата: 23.09.2021 14:36
Кількість переглядів: 400

Фото без описуСьогодні, 22 вересня на засіданні Уряду  Міністерством освіти та науки України ініційовано внесення змін до Постанови №1236. Таким чином в Україні змінено умови роботи закладів освіти під час посилення карантинних обмежень.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет назвав період введення «жовтої» зони, що настає з 00.00 23 вересня, початком пандемії невакцинованих та розповів про додаткові зміни у навчанні.

Працювати навчальні заклади в очному форматі можуть за умови не менш 80% вакцинації персоналу. Документом, що підтверджує вакцинацію, є «жовтий» сертифікат (якщо зроблене одне щеплення), «зелений» ковідний сертифікат (підтверджує повну вакцинацію) чи міжнародне свідотство про вакцинацію.

  • Якщо у закладі освіти вакциновано менше 80% персоналу, то навчання буде організовано з використанням технологій дистанційного навчання. Освітній процес не має зупинятись, - наголосив Сергій Шкарлет.

При цьому початкова школа, дошкільна освіта та спеціалізовані заклади продовжать роботу у звичному форматі.  

Вакцинація залишається єдиним засобом вберегти своє здоров'я та життя, а також здоров'я оточуючих. Вакцинацію персоналу необхідно надолужувати, щоб вчителі були захищені, діти мали змогу навчатися, а освітній процес тривав у звичному форматі.

 Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко наголосив, що наразі вкрай важливо вакцинувати освітян, представників центральних органів влади та їх структурних підрозділів, а також всіх, хто контактує з великою кількістю людей.

  • Перші наші пріоритетні групи, кого вакцинували на перших етапах вакцинації, вже досягли показників охоплення вакцинацією близько 80%. Це – медичні працівники, військовослужбовці, співробітники МВС та інші. В інших органах державної влади ситуація не така оптимістична, – розповів Віктор Ляшко.

Посадовець зауважив, що відповідні норми передбачені чинним законодавством, зокрема, статтею 12 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”. Крім того, Європейський суд з прав людини підтвердив законність обов'язкової вакцинації.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь