Електронний лікарняний

Дата: 29.09.2021 14:30
Кількість переглядів: 557

 

Фото без описуЕлектронний кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) є оптимальним способом дистанційного обслуговування юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, який забезпечує зручну можливість отримання документів і відомостей про найманих працівників.

Портал електронних послуг Фонду постійно оновлюється та покращується. У числі останніх оновлень кабінет страхувальника – сервіс “Електронний лікарняний”, який відповідно до Порядку організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року №328 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2021 року № 323), передбачає автоматизацію процесів оформлення лікарняного листка.

Запровадження е-лікарняних:

  • спрощує оформлення тимчасової непрацездатності та економить час;
  • скорочує час від оформлення до нарахування допомоги;
  • зменшує кількість фальсифікацій;
  • мінімізує застосування штрафних санкцій через імовірні помилки в оформленні листків непрацездатності;

Нова система функціонуватиме наступним чином:

  • Лікар створює електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність у електронній системі за реєстраційним номером облікової картки платника податків та завіряє його КЕПом;
  • Інформація через Реєстр Пенсійного фонду автоматично передається до Фонду соціального страхування та роботодавцю, який може ознайомитися з нею в особистому кабінеті на вебпорталі ПФУ.

Тобто, для того, щоб мати доступ до електронних листів непрацездатності співробітників, роботодавець повинен зареєструватися на на порталі ПФУ (https://portal.pfu.gov.ua) .Після реєстрації роботодавцю буде доступна інформація по співробітниках, які працюють у нього за основним місцем роботи, зокрема:

– номер лікарняного;

– дата відкриття;

– дата закриття;

– ІПН застрахованого;

– ПІБ застрахованого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь