ПІВТОРА ДЕСЯТКА ШКІЛ ТА САДОЧКІВ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ ОТРИМАЛИ НОВЕ ЖИТТЯ ЗАВДЯКИ ПРОГРАМІ ПРЕЗИДЕНТА «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО»

Дата: 13.10.2021 10:29
Кількість переглядів: 384

Фото без описуВ межах ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським програми «Велике будівництво» вже реконструйовано і побудовано 215 шкіл і дитячих садочків по всій країні. Глава держави вважає освіту пріоритетом для України, а створення комфортних і безбар’єрних освітніх просторів – однією з умов її розвитку.

«Країна, яка прагне бути конкурентоспроможною у сучасному світі, має визнавати освіту та науку своїми дійсно стратегічними пріоритетними сферами. І в кожній з них держава має забезпечити кілька важливих, ключових умов», - зазначив президент України.

Першою умовою, за його словами, має стати створення інфраструктури.

«Доступний, безпечний, комфортний і – дуже важливо – безбар’єрний освітній простір», - підкреслив Володимир Зеленський.

За останні два роки у Запорізькій області нове життя отримали півтора десятки закладів дошкільної та середньої освіти, частина з них ще перебувають у стадії реконструкції. Зокрема, тривають роботи у ДНЗ № 24  "Ластівка" у Мелітополі (готовий на 62%),  ДНЗ №28 у м Бердянськ (готовність 32%), школі №53 міста Запоріжжя (виконано 56% робіт), ЗОШ№7 та  гімназії №1 у  місті  Бердянськ.

Серед оновлених закладів освіти, які відчинили двері для запорізьких дітлахів цього року, - Загальноосвітня школа №15 у місті Мелітополь,  «ЗДО Ясла-садок «Сонечко» комбінованого типу» у місті Гуляйполе, Колегіум "Мала гуманітарна академія" у Запоріжжі, Кушугумський навчально-виховний комплекс «Інтелект».

Також в активі програми «Велике будівництво» на території Запорізької області "Веселівська районна різнопрофільна гімназія", "НВК "ОСНОВА" у  селі Преображенка, Гуляйпільська спеціалізована  ЗОШ І – ІІІ ступенів, Приазовський ДНЗ № 3 "Сонечко", ДНЗ №8 "Зірочка"  у місті Мелітополь.

Наступного року оновлення закладів соціальної сфери регіону продовжиться – громади Запорізької області представили півтори сотні проєктів, які планують втілити у 2022-му році на умовах державного співфінансування в рамках президентської програми «Велике будівництво». 

В рамках програми Президента "Велике будівництво" побудовано сотні дитсадків та шкіл - YouTube

 https://youtu.be/ZahRfUGREHU


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь