Звіт сільського голови про роботу Петро-Михайлівської сільської ради у 2021 році

Дата: 31.12.2021 14:12
Кількість переглядів: 932

Фото без описуЗвіт

сільського голови   про роботу  Петро-Михайлівської сільської ради у 2021 році

 

        Згуртована робота депутатів сільської ради, виконавчого комітету сільської ради, суб’єктів господарювання усіх форм власності спрямована на виконання заходів щодо стабілізації та підвищення рівня економічного та соціального розвитку сіл Петро-Михайлівської сільської ради.

        Петро-Михайлівська сільська  територіальна громада складається із 18 населених пунктів: села Великодубове, Вербове, Гнаровське, Грушівка, Губенське, Дніпровка, Круглик, Перун, Петро-Михайлівка, Петро-Свистунове, Придолинівка, Орлівське, Тарасівка, Тернівка, Улянівка, Шевченка,  Якимівка, Ясинувате, Станом на 01.01.2021 року чисельність населення сільської ради становить 4778 чоловік.

       З метою запобігання та припинення адміністративних правопорушень і злочинів, захисту життя  та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, на виконання пілотного проекту «Поліцейський офіцер громади», в приміщенні адміністративної будівлі сільської ради створено поліцейську станцію, де працює один поліцейський офіцер громади.

Для якісної роботи ПОГ йому передано службовий автотранспорт. Для роботи автомобіля, згідно програми «Безпечна громада на 2021 рік» з місцевого бюджету  виділено кошти для придбання дизпалива для службового автомобіля поліцейського офіцера громади в сумі 41400,00 грн.

Петро-Михайлівська сільська рада та її виконавчий комітет свою діяльність здійснюють на підставі річних планів роботи.

Протягом 2021 року на пленарних засіданнях сільської ради розглянуто 634 питання, на засіданнях виконавчого комітету розглянуто 224 питання.            

Працівниками виконавчого апарату постійно здійснюється організаційне, інформаційне, правове забезпечення роботи сільської ради, надаються послуги мешканцям за їх зверненнями. Виконкомом сільської ради, протягом звітного періоду, забезпечувалась організація контролю за виконанням прийнятих рішень.

Засідання пленарних засідань та виконавчого комітету сільської ради проводяться гласно, прийняті рішення оприлюднюються на офіційному веб сайті сільської ради.  Це дає змогу мешканцям громади ознайомлюватися з прийнятими рішеннями. 

         У 2021 році було складено та посвідчено 170 нотаріальних дій (посвідчення заповітів, посвідчення справжності підпису на документах, посвідчення справжності  копій/фотокопій документів, складення і посвідчення дублікатів заповітів замість втрачених) та довіреностей,  які  прирівняні до нотаріальних  - 167.

Реєстрація актів цивільного стану не проводилася. Цей факт викликаний тим, що з метою недопущення крадіжок свідоцтва актів цивільного стану, Запорізький районний відділ державної реєстрації актів  цивільного стану  у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) не рекомендує органам місцевого самоврядування проводити державну реєстрацію актів цивільного стану. Громадяни з даних питань звертаються до Вільнянського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Запорізькому районі Запорізької області, де й отримують відповідні послуги.

          Прийом громадян здійснюється відповідно затверджених графіків    особистого, виїзного, прийому, телефонної  лінії звернень громадян.  Протягом  2021 року надійшло 108 письмових звернень, за допомогою прямої телефонної лінії надійшло 91 звернення,  на отримання публічної інформації надійшло 30 звернень; звернулися на гарячу урядову телефонну лінію 21 громадянин. 

          В зв’язку із переходом Петро-Михайлівської територіальної громади  у «червоний» рівень епідемічної небезпеки щодо непоширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 виїзні прийоми громадян проводились не на кожній території .  В цілому графіки  особистого та виїзного  прийому громадян ради дотримуються.             

          До сільської ради  зверталися громадяни з багатодітних, малозабезпечених сімей, одинокі матері, учасники АТО, пенсіонери, інваліди та інші категорії верств населення. Ці громадяни звертаються за наданням роз’яснень із соціальних питань, оформлення житлових субсидій, стосовно пільг учасникам АТО, отриманням  необхідних довідок, актів обстеження матеріально-побутових умов проживання. Також, актуальним у зверненнях громадян є отримання нотаріальних дій: посвідчення довіреностей, заповітів, вирішення питань, пов’язаних з оформленням спадщини, житлових субсидій, реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання, працевлаштування, водопостачання, електропостачання та вуличного освітлення, благоустрою території, прибирання кладовищ, соціального захисту верств населення, земельних питань,   відновлення маршруту Запоріжжя – Тарасівка через Вільнянськ, Запоріжжя – Орлівське, Запоріжжя – Тернівка, про створення громадського пасовища та інше.  Надавалися роз’яснення та відповідні документи  громадянам, які приймали участь в АТО, інвалідам І-ІІ групи та дітям інвалідам з питань надання матеріальної допомоги та оформлення відповідних пільг . Разом із працівниками виконавчого комітету, депутатами, членами комісії з питань захисту прав дитини  при виконавчому комітеті Петро-Михайлівської сільської ради та фахівцем соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Петро-Михайлівської сільської ради, відвідуються багатодітні, малозабезпечені сім’ї, сім´ї, які опинилися в складних життєвих умовах  та інші, де складалися відповідні акти умов проживання та приймалися відповідні рішення. 

        У 2021 році видано 2562 довідки громадянам. Опрацьовано  3675 вхідних  листів від різних установ та організацій та 2566 вихідних листів.

        У 2021 році виконавчим комітетом Петро-Михайлівської сільської ради продовжено співпрацю згідно заключених договорів  з Управлінням соціального захисту населення  Запорізької районної державної адміністрації  щодо оформлення та переоформлення житлових субсидій мешканцям, враховуючи зміни у законодавстві та інші соціальні виплати,   забезпечено оздоровлення дітей пільгових категорій. 

 

Розвиток громади

Сільською радою затверджено  План  соціально-економічного розвитку    сільської ради на 2021-2023 роки основна мета якого спрямована на створення  умов для динамічного, збалансованого розвитку Петро-Михайлівської   територіальної громади, забезпечення соціальної та економічної єдності, створення необхідних умов для планомірного і послідовного наближення рівня життя мешканців громади до європейських стандартів за рахунок збалансованого використання внутрішнього і зовнішнього потенціалу та збереження унікальних духовних і культурних традицій, зростання добробуту та підвищення якості життя населення за рахунок забезпечення позитивних  структурних зрушень в  економіці, наповнення місцевого бюджету коштами, покращення на цій основі бюджетного фінансування установ освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту та поліпшення життя населення.

Щодо питань створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу.   Розмір ставок відповідає вимогам державної регуляторної політики, при цьому насамперед враховуються інтереси підприємців.

          З метою забезпечення населення питною водою та своєчасного усунення поривів водопровідної мережі, сільською радою подані проекти до Державного фонду розвитку регіонів:

- «Придбання резервуару для питного водопостачання КП «Петро-Михайлівський сількомунгосп» Петро-Михайлівської сільської ради;

- придбання екскаватора  - навантажувача ELEX 81А-01 для КП «Петро-Михайлівський сількомунгосп» Петро-Михайлівської сільської ради.

          З метою створення сприятливих умов для життя та отримання адміністративних послуг мешканцями громади, виконавчим комітетом сільської ради проведені такі заходи:

- подано заявку  для отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг за напрямом «Облаштування  будівель та приміщень, де розміщений центр, а також забезпечення центрів (включаючи їх територіальні підрозділи і віддалені робочі місця) обладнанням, зокрема обладнанням  для видачі паспортних документів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, технічними та  програмними засобами, електронними системами документообігу та інформаційної взаємодії»;

- подано заявку для отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності  широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості.

Закуплено комп’ютерне обладнання (ноутбуки та принтера) на суму  80274,00 грн.

          Комп’ютерне обладнання передано для роботи спеціаліста Відділу фінансів Петро-Михайлівської  сільської ради, Відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарської діяльності Петро-Михайлівської сільської ради (уповноваженого з проведення тендерних закупівель) та роботи художнього керівника сільського будинку культури, який працює на території Дніпровського старостинського округу.

 

            На території ради працюють:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Петромихайлівське», с. Петро-Михайлівка вул. Миру 89.

Селянське фермерське господарство «Нєга», с. Петро-Михайлівка.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Жовтневий» с. Дніпровка вул. Паторжинського,40.

Селянське фермерське господарство «Халепін К.В», с. Петро-Свистунове вул. Степова,1.

Комунальне підприємство «Петро-Михайлівський сількомунгосп».

Товариство з обмеженою відповідальністю «Металлс» с. Петро-Михайлівка вул. Механізаторів 7.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Хладар-Техсоюз» с. Петро-Михайлівка вул. Механізаторів, 5.

Фермерське господарство  «Лукашев В.М.» с. Дніпровка.

Селянське фермерське господарство «Лещенко В.М», с. Михайлівка.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «Дніпро-2009» с. Тернівка.

Приватне підприємство «Агрофірма «Лан» с. Петро-Михайлівка .

Комунальне підприємство «Сількомунгосп Дніпровської сільської ради Вільнянського району Запорізької області» с. Дніпровка вул. Паторжинського, 42Б.

Фізична особа-підприємець «Доновський В.А.», с. Перун вул. Задніпровська,16а .

Фізична особа-підприємець «Лотоцький  О.В.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 52а.

Фізична особа-підприємець «Євус І.В.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 56.

Фізична особа-підприємець «Христенко Н.В.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 58.

Фізична особа-підприємець «Максименко В.М.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 66.

Фізична особа-підприємець «Лотоцька Л.К.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру, 67.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Рігма» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 99.

Фізична особа-підприємець «Проноза М.В.» с. Петро-Михайлівка вул. Матросова 81 .

Фізична особа-підприємець «Женжеренко І.Ф.», с. Дніпровка вул. Молодіжна,62.

Фізична особа-підприємець «Женжеренко І.Ф», с. Дніпровка вул. Паторжинського, 62/2.

Фізична особа-підприємець «Скляров М.О.» с. Дніпровка вул. Паторжинського 44 а.

Фізична особа-підприємець «Хижняк С.В.» с. Петро-Свистунове .

Фізична особа-підприємець «Івкіна Н.Ю.» с. Улянівка вул. Набережна 32.

Майстерня  ТОВ «Метал Еліз» с. Дніпровка вул.. Паторжинського,42 В.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «Лаванда» с.Гнаровське

Фермерське господарство «Агронікс» с.Гнаровське.

Приватний підприємець  Мартиненко с.Гнаровське.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «Вега» с.Вербове.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «Агротехніка» с.Вербове.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «ЮГАГРО» м.Запоріжжя.

Товариство з обмеженою відповідальністю  СП «НІБУЛОН» с. Тернівка.

0Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Фенікс -  2009» 

с. Сергіївка.

Приватний підприємець «Укрлан» м. Запоріжжя .

Фізична особа-підприємець Литвин Ю.С. с. Тернівка вул. Куликівська.

Приватний підприємець «Агрофірма Колос» с..Тернівка вул.. Куликівська.

Приватний підприємець «Ставки» м .Запоріжжя .

Селянське фермерське господарство «Чернобаєв В.Д.» с.Тернівка.

Приватний підприємець «Золота нива» с.Тернівка.

Фізична особа-підприємець Фащевський Л.М. с.Тернівка.

Фізична особа-підприємець Білоус О.М. Дніпропетровська область  Синельниківський район село Петршозванівка.

Фізична особа-підприємець Пташка І.І. с.Петро-Михайлівка вул.. Шевченко.

Приватний підприємець «Коробка В.Л.» с.Тернівка.

СФГ «АГРО УСПІХ» с.Солоне.

Приватний підприємець «Сушков В.М.» с.Тернівка.

Приватний підприємець «Сушков Ю.В.» с.Великодубове.

Приватний підприємець «Булагова І.І.» с.Тернівка.

              

Благоустрій території

        Благоустрій території громади – основне завдання виконавчого комітету сільської ради. Мета: створити громаду, в якій зручно жити.

        По території   сільської ради  в селах Дніпровка, Петро-Свистунове, Ясинувате, Грушівка, Улянівка , Тернівка, Великодубове, Шевченка, Гнаровське , Вербове функціонує  вуличне освітлення,  яким охоплені в цілому всі вулиці, підтримується його функціонування (частково проводяться поточні ремонти, замінюються лампи). Із сільського бюджету виділялися кошти на придбання світлотехнічного обладнання , світильників та частин до світильників Гнаровському старостинському округу на суму 7406,32 грн., для придбання світильників для вуличного освітлення  сіл Грушіка та Улянівка на суму 1000,00 грн.

        На території територіальної громади працюють два комунальні підприємства: комунальне підприємство «Петро-Михайлівський сількомунгосп» Петро-Михайлівської сільської ради та комунальне підприємство «Сількомунгосп Дніпровської сільської ради Вільнянського району Запорізької області». До листопада місяця 2021 року працювало комунальне підприємство «Гнаровський сіл комунгосп».

З листопада 2021 року  комунальне підприємство «Гнаровський сількомунгосп» Гнаровської сільської ради реорганізовано шляхом приєднання до комунального підприємства «Петро-Михайлівський сількомунгосп».

 Комунальними підприємствами здійснюється  збір та вивезення твердих побутових відходів на полігон  м. Запоріжжя від населення, організацій та підприємств. КП «Петро-Михайлівський сількомунгосп» виконує повноваження в частині забезпечення жителів сіл Петро-Михайлівка, Грушівка, Улянівка питною водою; КП «Сількомунгосп Дніпровської сільської ради» забезпечує мешканців сіл Дніпровка, Перун, Петро-Свистунове, Орлівське, Ясинувате технічною водою.

Вирішується питання  вивозу твердих побутових відходів в селах Вербове та Гнаровське.

Щорічно створюються  робочі місця з організації оплачуваних громадських робіт у 2021 році створено 13 тимчасових робочих місць. Підсобними робітниками здійснювалися роботи з ліквідації стихійних сміттєзвалищ,  прибирання території кладовищ від сміття, сухої трави та листя, косіння бур’янів тощо. Фінансування організації громадських робіт здійснюється із сільського бюджету, цим працівникам на заробітну плату було виділено кошти у сумі 45715,63 гривень. Громадянам, які направлялися на відпрацювання порушниками адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт та примусового стягнення  заборгованості зі сплати аліментів в інтересах захисту прав та інтересів дітей  направлених Вільнянською районною філією Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій  області було передбачено  кошти у сумі 16640,00 гривень, але такі громадяни протягом 2021 року не направлялися.

       Неодноразово проводилися  Дні довкілля по прибиранню територій біля будівель та прилеглій території закладів освіти, культури, охорони здоров’я, центральних площ, парків в селі Петро-Михайлівка, Дніпровка, Тернівка, Гнаровське, установ та організацій на території Петро-Михайлівської сільської ради та проведено косметичні ремонти пам’ятників загиблим воїнам в селах Петро-Михайлівка, Улянівка, Дніпровка,  Тернівка , Гнаровське.

         Виділено кошти на придбання мультифункціонального спортивного майданчика в розмірі 10% на співфінансування  з  державним та обласним бюджетами в сумі 48000,00 грн.

На  благоустрій територій, прибирання снігу, прибирання стихійних сміттєзвалищ  та безперебійного забезпечення  населення Петро-Михайлівської територіальної громади питною та технічною водою  із сільського бюджету у 2021 році виділялися кошти:

КП «Петро-Михайлівський сількомунгосп» :

- фінансова допомога на оплату за водопостачання в сумі 410000.00 грн.;

- для погашення заборгованості минулих років перед КП «Водоканал» в сумі 475859.00 грн.;

- придбання матеріалів для поточного ремонту водогону в с. Грушівка в сумі 17800.00 грн.

- прибирання снігу в сумі 20000 грн;

- косіння карантинних бур’янів в сумі 8436 грн.

 

 КП  «Гнаровський сількомунгосп»:

- фінансова допомога на оплату за водопостачання в сумі 180000.00 грн.

     

          КП « Сількомунгосп Дніпровської сільської ради»:

- фінансова допомога на оплату електроенергії в сумі 180000.00 грн.;

- придбання матеріалів та поточного ремонту водогону по вулиці Заводській села Дніпровка в сумі 136300.00 грн. ;

- поточний ремонт вакуумних насосів в сумі 18000.00 грн. ;

- поточний ремонт насоса другого підйому в сумі 14000.00тгрн.  ;

- оплата послуг по виконанню земельних робіт при підготовці траси для риття траншеї під водовід  по вулиці Заводській села Дніпровка в сумі 10000.00 грн. ;

- оплата за поточний ремонт водопроводу по вулиці Заводській   села Дніпровка в сумі 18000,00 грн.;

- оплата послуг по монтажу водопроводу по вулиці Заводській села Дніпровка в сумі 28000,00 грн.;

- капітальний ремонт насосів  в сумі 60000,00 грн.

- відновлено водопостачання до приміщення Дніпровської сільської ради (сільський будинок культури);

- прибирання снігу в сумі 20000 грн;

- прибирання стихійних звалищ в сумі 10000 грн.

    Також придбано бензокоси, бензин та моторне масло для Дніпровського, Тернівського, Гнаровського старостинських  округів  та  для роботи працівнику із благоустрою Петро-Михайлівської сільської ради на суму 14760,00 грн.

          Передбачені кошти на:  

  • вуличне освітлення в сумі 119213 грн.;

- послуги з технічного обслуговування електрообладнання  та електромереж  Дніпровського старостинського округу в сумі 49000 грн.

 

Рішенням № 7 сесій сільської ради  від 20.10.2021 року виділені кошти на:

- поточний ремонт дорожнього покриття по вулиці Механізаторів села Петро-Михайлівка в сумі 280000.00 грн.;

- поточний ремонт дорожнього покриття по провулку Центральний села Петро-Михайлівка (дорога до лікарні) в сумі 860000,00 грн.

          Проведено тендер даних робіт та заключний договір на виконання робіт .

          В зв’язку із несприятливими погодними умовами  та  з метою  забезпечення якісного проведення ремонтних  робіт дорожнього покриття,  виконання цих робіт буде проведено у першому кварталі 2022 року.

          З метою забезпечення безперешкодного проїзду автотранспорту по провулку Центральному села Петро-Михайлівка (від вулиці Миру до вулиці Механізаторів та по вулиці Механізаторів) в кінці листопада місяця 2020 року було здійснено вирівнювання дороги шляхом засипання щебневим матеріалом.

 

         Соціальна інфраструктура.

          Заклади дошкільної освіти.

На території громади діють  два комунальних дошкільних навчальних заклади :

- Комунальний дошкільний навчальний заклад «Дитячий садок   «Ромашка»  Петро-Михайлівської сільської ради в якому виховується 58 дітей та працює 21 працівник (22,25 штатні одиниці);

- Комунальний заклад дошкільної освіти  «Дитячий садок «Гнаровчата»  Петро-Михайлівської сільської ради в якому виховуються 14 дітей та працюють 6 працівників (4,72 штатні одиниці).

        Для утримання закладів дошкільної освіти з бюджету  територіальної громади  здійснюється фінансування на оплату  енергоносіїв, заробітної плати,  продуктів харчування.

Для КДНЗ «ДС  «Ромашка»  Петро-Михайлівської сільської ради  придбано:

- дитячі ліжечка на три групи на суму 99825,00 грн.,

- шафи дитячі  на суму 45652,00 грн.,

- будівельні та господарчі товари на суму 57200,00 грн.;

- двері на суму 56000,00 грн.;

- холодильник на суму 15000,00 грн.;

- посуд на суму 8000,00 грн.;

 - ковдри на суму 21000,00 грн.;

- подушки на суму 11000,00 грн.;

- покривала на суму 18000,00 грн.;

- замінено систему вентиляції для харчоблоку дитячого садка «Ромашка»  на суму 39444,00 грн.;

- проведено атестацію робочого місця кухаря КДНЗ «ДС «Ромашка» на суму 4700,00 грн.

 

          З вересня 2021 року в КЗДО «Гнаровчата» організовано двохразове харчування,  заключений  договір  на  постачання  готових  страв  із  ФОП Конівець Н.В. Для функціонування КЗДО «ДС «Гнаровчата» Петро-Михайлівської сільської ради придбано:

- товари для функціонування дитячого садка на суму 53000,00 грн.;

- новорічні подарунки на суму 1000,00 грн.;

- вогнегасники на суму 1600,00 грн.;

- рідина для обробки деревини на суму 1000,00 грн.;

- термоси для забезпечення харчування дітей на суму 7200,00 грн.;

- тримачі для римби на суму 2000,00 грн.;

- засоби КЗІ (токени) на суму 2040,00 грн.;

- бланки та журнали на суму 1838,00 грн.

 

          Заклади загальної середньої освіти.

На території громади функціонує 4 заклади загальної середньої освіти: Опорний комунальний заклад загальної середньої освіти «Орієнтир» Петро-Михайлівської сільської ради, в якому навчається 227 учнів, 33 з яких діти з села Вербове, 8 із села Гнаровське, ці населені пункти на сьогодні входять до Петро-Михайлівської  територіальної громади;  комунальна організація «Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Петро-Михайлівської сільської, в якій навчається 107 учнів;  комунальний заклад «Гнаровська загальноосвітня школа 1 ступеня» Петро-Михайлівської сільської ради, в якому навчаються 28 учнів та комунальний заклад «Тернівський навчально-виховний комплекс» Петро-Михалівської сільської ради, в якому навчаються 68 учнів. В закладах загальної середньої освіти працюють 46 чоловік технічного персоналу (50 штатних одиниць).

         Для утримання закладів загальної середньої освіти з бюджету  територіальної громади  здійснюється фінансування на оплату  енергоносіїв, заробітної плати технічних працівників та обслуговуючого персоналу,  фінансується  підвіз учнів, вихованців та педагогічних працівників до місця навчання та додому; з січня місяця 2021 року забезпечено безкоштовне харчування учнів 1-4 класів та пільгових категорій, на які виділено кошти в сумі 322309,00 грн. 

 

За участі співфінансування виділялися кошти:

- для здійснення  заходів, що реалізуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної , сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» було виділено кошти в сумі 29961,00 грн.;

- придбання дизпалива для підвозу учнів с. Гнаровське до Соколівського навчально-виховного комплексу Михайлівської сільської ради в сумі 45000,00 грн.;

- на придбання ноутбуків в розмірі 10%   з обласним бюджетом в сумі 23112,00 грн.;

- на придбання шкільного автобуса в розмірі 40%   з обласним бюджетом в сумі 700000,00 грн.

31 серпня  2021 року наша громада отримала шкільний автобус, який передано для роботи опорному комунальному закладу загальної середньої освіти «Орієнтир».

         

         Заклади охорони здоров’я.

На території Петро-Михайлівської сільської ради функціонує Амбулаторія загальної практики сімейної медицини с. Петро-Михайлівка комунального неприбуткового підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Вільнянської міської ради,  де працюють 2 лікаря сімейної медицини та 19 чоловік медичного персоналу.

Пункт постійного базування  «Петро-Михайлівська швидка медична допомога Вільнянської підстанції комунальної установи Запорізької станції екстреної медичної допомоги» Запорізької обласної ради, що має у складі 3 бригади. Діють  7 фельдшерських пунктів у селах Улянівка, Дніпровка , Петро-Свистунове, Великодубове , Тернівка ,   Гнаровське  та Вербове , де обслуговують населення 6 фельдшерів.

З сільського бюджету   на утримання комунального неприбуткового підприємства «Вільнянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Вільнянської міської ради  виділено кошти на співфінансування програм:

- на Централізовані заходи з  лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет (придбання витратних  матеріалів для індивідуальних глюкометрів) на суму 3826,00 грн.;

- Централізовані заходи з  лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет (забезпечення хворих на цукровий діабет цукрознижуючимитаблеткованими препаратами ,згідно отриманих пільгових та безкоштовних рецептів) на суму 72442,00 грн.;

- Централізовані заходи з  лікування онкологічних хворих (забезпечення знеболюючими препаратами) на суму 61595,00 грн.;

- на виконання Програми удосконалення системи надання  медичної  допомоги хворим нефрологічного профілю на суму 258001,00 грн.;

- на виконання Програми  профілактики, діагностики та лікування  рідкісних (орфанних) хвороб на суму 78572,00 грн.;

- встановлення  пандусу  в лікувальному  закладі  АЗПСМ с.Петро-Михайлівка на суму 64458,00 грн.;

- виготовлення  експертного  висновку  на  встановлення  пандусу  в  лікувальному  закладі  Петро-Михайлівської ТГ   на суму 4000,00 грн.;

- на заробітну плату медичних працівників ФАПів та ФП  (у тому  числі для лікарів та середнього  медичного персоналу працюючих у військово-лікарській комісії) на суму 399619,00 грн.;

- нарахування на оплату праці медичних працівників ФАПів та ФП  (у тому  числі для лікарів та середнього  медичного персоналу працюючих у військово-лікарській комісії на суму 87917,00 грн.;

- медикаменти ФП на суму 12750,00 грн.;

- придбання пального (бензин, газ) на суму 15060,00 грн.;

- забезпечення  послуг доступу до мережі інтернет на суму 1820,00 грн.;

- проведення лабораторних аналізів на суму 12466,00 грн.;

- на оплату природного газу на суму 69984,00 грн.;

- оплата електроенергії на  суму 3430,00 грн.;

- Проведення  капітального  будівництва мереж внутрішнього  газопостачання в котельні АЗСМ с.Петро-Михайлівка на суму 7324,00гн.; 

- Нестандартне приєднання до газорозподільної системи в котельні АЗСМ с.Петро-Михайлівка на суму 153104,00 грн.

На утримання комунального неприбуткового підприємства «Вільнянська багатопрофільна лікарня» виділено кошти:

- на  співфінансування програми  «Лікування  осіб, які страждають на  психічні  розлади» в сумі 34646,00 грн.;

- на співфінансування  програми «Боротьба з онкологічними  захворюваннями на 2021 рік» на суму 17149,00 грн.;

- на Заходи боротьби з туберкульозом (придбання вакцини) «Туберкулін»  на суму 35791,00 грн.;

- оплата за водопостачання та водовідведення на суму 2774,00 грн.;

- оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг на  суму 83,00 грн;

- на оплату природного газу на суму 26258,00 грн.;

- закупівля кисневого забезпечення хворих на суму 20292,00 грн.;

- оплата енергоносіїв на суму 12839,00 грн.;

- відшкодування за медичний огляд осіб допризовного віку на суму 2537,00 грн.

За кошти сільського бюджету:

- проведено поточний ремонт  будівлі фельдшерського пункту села Дніпровка на суму 79359,16 грн. та придбано будівельні матеріали на суму 2000,00 грн.;

- виділено кошти на поточний ремонт будівлі   фельдшерського пункту села Улянівка в  сумі 30000,00 грн. та на  придбання вікон з решітками на суму 49000,00 грн.;

- придбано будівельні та господарчі матеріали на суму 2000,00 грн.

   Крім того відновлено центральне водопостачання за допомогою Петро-Михайлівського сількомунгоспу та встановлено новий вуличний туалет ( за рахунок спонсорської допомоги).

Заклади культури

Бібліотеки.

На території сільської ради діють 4 сільські бібліотеки у селах Петро-Михайлівка, Гнаровське,  Дніпровка, Тернівка.

За кошти місцевого бюджету здійснено підписку на періодичні видання для сільських бібліотек на суму 5000,00 грн.

 

Будинки культури.

На території громади функціонує 3 сільських будинки культури: в селах Петро-Михайлівка, Гнаровське, Тернівка. В 2021 році відновлено роботу сільських будинків культури. На сьогоднішній день працюють гуртки та проводяться відповідні заходи згідно Плану роботи сільських будинків культури, затверджених рішенням виконавчого комітету сільської ради.

Протягом звітного періоду проводилися  святкові заходи до  Новорічних та Різдвяних свят, 8 березня, 9 Травня, День захисту дітей, День Конституції України, День Незалежності України, День села, День Святого Миколая. Відбувся святковий захід до дня Івана-Купала та ін.  

Будинки культури  перебувають на повному фінансуванні сільського бюджету  територіальної громади. За кошти місцевого бюджету  придбано товари для роботи, проведення свят та майстер класів на суму 40000,00 грн.

 

          Соціальний захист та соціальне забезпечення

Сектор соціального захисту населення

Сектор  соціального захисту населення виконавчого комітету Петро-Михайлівської сільської ради створено в жовтні 2019 року зі штатною чисельністю 2 посадові особи.

    Основними завданнями сектору є  забезпечення виконання заходів по реалізації державної соціальної політики, виконання обласних, місцевих соціальних програм, спрямованих на покращення добробуту малозабезпечених сімей, сімей з дітьми, пільгових категорій населення та працюючих громадян.

Сектором проведено відповідну роботу щодо отримання модулів шифрування для підключення до крипто- мережі Мінсоцполітики та Програмного комплексу «ІІС «Соціальна громада»: подано електронну заяву на підключення та направлено шаблони (в розрізі старостинських округів, населених пунктів з кодами КОАТУУ, відділень поштового зв’язку та поштових індексів, назв вулиць по кожному населеному пункту) до «Інформаційно-обчислювального центру Мінсоцполітики України» і в лютому 2021 року були були підключені  до Програмного комплексу «ІІС «Соціальна громада» . 

       Спеціалістами сектору  в 2021 році прийнято 441 заяву на призначення усіх видів державних допомог та субсидій.  Всі заяви з документами скановані та занесені до ПК «ІІС «Соціальна громада» (тобто сформовано електронну заяву) та відправлено до підрозділу соціального захисту населення Запорізької райдержадміністрації м. Вільнянськ для подальшої обробки та призначення. Зроблено звірку  складу сім’ї 293 справам на автоматичне призначення субсидії.

       Паперові справи занесені  до реєстру передання прийнятих документів щодо призначення усіх видів соціальної допомоги та  передані до підрозділу (кількість реєстрів за 2021 рік – 55 шт.). 

    Спеціалістами сектору надано 385 консультацій щодо подання заяв  та документів.

Щомісяця складаються списки осіб (із зазначенням осіб пільгових категорій, адреси, посвідчення пільговика), які проживають на території Петро-Михайлівської територіальної громади, для призначення пільг на тверде паливо та скраплений газ (сформовано 12 списків). До 23 числа  щомісяця списки передаються до підрозділу соціального захисту населення Запорізької райдержадміністрації м. Вільнянськ.

          Відповідно до постанови КМУ від 23.09.2020 р. №859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі», та №558 від 29.04.2004 р. сформовано 8 справ для призначення соціальної допомоги та  перераховано кошти для виплат в сумі 33067,70 грн. з місцевого бюджету станом на жовтень 2021 року.

          У сфері реалізації оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій було оздоровлено 5 дітей учасників АТО. За рахунок місцевого бюджету було виділено 47250,00 грн. на путівки.

          Відповідно Указу Президента України про «Про почесні звання України» було сформовано та надіслано лист-подання та повний пакет документів про висунення кандидатури на отримання почесного звання України «Мати-героїня» до Запорізької обласної державної адміністрації.

          У сфері  соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям інвалідам направлено в підрозділ УСЗН заяву та необхідний пакет документів на реабілітацію в реабілітаційний центр дитину інваліда І групи та заяву з пакетом документів на виділення матеріальної допомоги дитині інваліду ІІІ групи. 

        Сектором здійснювались заходи в межах повноважень у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, забезпечення рівності прав та можливостей жінок і чоловіків та у сфері торгівлі людьми.

      

          Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Петро-Михайлівської сільської ради

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Петро-Михайлівської сільської ради» була створена рішенням Петро-Михайлівської  сільської  ради від 30.10.2019 року № 4, і почала  функціонувати з 02 січня  2020 року.

          Центр виконує такі основні функції: виявлення сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги; визначення індивідуальних потреб сімей/осіб у соціальних послугах; організація та надання соціальних послуг; проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання потраплянню сімей/осіб у складні життєві обставини; проведення інформаційно-просвітницької роботи з сім’ями/особами  .

            Згідно структури Центру в ньому були утворені наступні структурні підрозділи:

-  відділення соціальної допомоги вдома;

-  сектор соціальної роботи;

 

         Відділення соціальної допомоги вдома

          У відділенні надається соціальна послуга – догляд вдома, відповідно до Державного стандарту.

          Цю послугу у відділенні отримують особи похилого віку, особи з інвалідністю, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги.

          За  2021 рік соціальну послугу догляд вдома, отримали 16 осіб.

         Надання соціальної послуги здійснюють 3 соціальних робітника.           На всіх громадян, що отримують соціальну послугу, у відділенні ведуться особові справи, визначаються  індивідуальні потреби особи, складаються індивідуальні  плани,  укладаються договори про надання соціальних послуг.

          Директором  комунальної установи та завідувачем сектору періодично проводилася перевірка якості надання соціальної послуги за місцем проживання отримувачів послуг. Здійснено - 36 перевірок, складено відповідні акти. Скарг на роботу соціальних робітників не надходило.

          При наданні послуги соціальними робітниками було здійснено - 1451 відвідувань підопічних вдома, яким здійснено – 4779  заходів.

          Відвідування здійснюється соціальними робітниками від двох до п`яти разів на тиждень, залежно від індивідуальних потреб осіб.

 

          Сектор  соціальної   роботи

Відповідно до Державних стандартів у секторі надаються такі соціальні послуги: соціальний супровід сімей/осіб які перебувають у складних життєвих обставинах; інформування; консультування; соціальна профілактика;  представництво інтересів;  екстрене (кризове) втручання; соціальний супровід сімей у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування.

Вказані послуги отримують вразливі групи населення, особи, сім’ї та діти, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

          Надання соціальних послуг здійснюють 3 фахівця  з соціальної роботи  та  завідувач сектору.

          Загальна чисельність виявлених фахівцями сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах – 40, в яких 85 дітей.

Соціальний супровід сімей/осіб які перебувають в складних життєвих обставинах – 12; консультування – 480; соціальна профілактика –250; кризове та екстрене втручання – 1; інформування –200.

          Здійснено 5 перевірок цільового використання коштів при народженні дитини, складено 5актів. Здійснено 288 візитів у сім’ї, які перебувають на соціальному супроводі.

           Здійснено  63 перевірки  умов  проживання  дітей  в багатодітних  сім`ях , де  виховуються  троє  та  більше  дітей .

          Підготовлено та направлено – 5 повідомлень до служби у справах дітей, щодо невиконання батьками своїх обов’язків по вихованню дитини.

          Здійснено – 24  спільних рейдів зі службою у справах дітей та поліцією по сім’ям .

 

          Служба у справах дітей

          Служба у справах дітей виконавчого комітету Петро-Михайлівської сільської ради створена і діє відповідно до статті 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», є юридичною особою.

          На обліку у Службі у справах дітей станом на 01.12.2021 року перебувають 30 дітей, з них – 24 діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; 6 дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

          Продовж звітного періоду взято на облік 5 дітей, знято з обліку 2 дітей у зв’язку з досягненням ними повноліття.

          На первинному обліку перебуває 24 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. З них:14 дітей виховуються в сімох опікунів та піклувальників, 9 дітей в прийомних сім’ях, з дітей – на повному державному забезпеченні.

          На первинний облік взято 26 дітей вказаної категорії; підготовлено 13 висновків про доцільність цілодобового перебування дітей в закладах освіти, прийнято участь у 3 судових засіданнях щодо позбавлення батьківських прав.

 

Комісія з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті сільської рад

          При виконавчого комітеті Петро-Михайлівської сільської ради діє Комісія з питань захисту прав дитини, яка є консультативно-дорадчим органом, розглядає питання, пов’язані із захистом прав дітей.

          Основними завданнями комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

          На обліку Комісії перебувають категорії пільгових осіб дітей, а саме:

- 4 дитини-сироти;

- 6 дітей,позбавлених батьківського піклування та влаштовані під опіку та піклування;

- 6 – діти, які опинилися в складних життєвих обставинах;

- 9 дітей – інші форми сімейного влаштування;

- 3 дітей перебувають на повному державному забезпеченні.

          У 2021 році проведено 14 засідань комісії.

 

З метою здійснення соціального забезпечення населення у 2021 році було придбано:

- подарунки (канцтовари) для першокласників на свято «Перше вересня» на суму 5000,00 грн.;

- подарунки (канцтовари) для вихованців ДНЗ на свято «Випускники старшої групи» на суму 3000,00 грн.;

- подарунки (канцтовари) для учнів 11 класу на свято «Останній дзвоник» на суму 3000,00 грн.;

- подарунки старожилам (90, 95, 100 років) на суму 2000,00 грн.;

- вінки до Дня пам’яті та примирення  на суму 6000,00 грн.;

- новорічні подарунки учням шкіл на суму 43700,00 грн.;

- грамоти, подяки на суму 1000,00 грн.;

- продуктові набори для учасників бойових дій на суму 1000,00 грн.;

- надано допомогу на поховання громадян на суму 3000,00 грн.;

- виплачено матеріальну допомогу учасникам АТО та учасникам бойових дій в Республіці Афганістан в сумі 45000,00 грн.;

- виплачено матеріальну допомогу людям з інвалідністю (І-ІІ групи) та дітям з інвалідністю в сумі 90000,00 грн.

         Завдяки спільній злагодженій роботі  команди сільської ради та виконавчого комітету, установ і приватних підприємців, депутатів та активістів села заходи проходять на високому рівні. Щоб вирішувати проблеми нашої території нам необхідна спільна робота виконавчого комітету, депутатів сільської ради та розуміння і підтримка населення.

 

 

З повагою, сільський голова   Світлана ТИЩЕНКО 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь