ЗВІТ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ЗА 2023 РІК

Дата: 02.02.2024 16:08
Кількість переглядів: 451

ЗВІТ

сільського голови  

про роботу  Петро-Михайлівської сільської ради

у 2023 році

 

         Відповіднодо статті 42 Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»  передбачено щорічний звіт сільського голови  про свою діяльність.

         Сільська рада є колегіальним органом, який представляє спільні інтереси територіальної громади. Тому все, що зроблено за звітний період, є результатом колективної роботи  сільського голови, кожного депутата, постійних комісій, сесійної діяльності, виконавчого комітету сільської ради, громадського активу громади.

         Працюючи однією командою у своїй діяльності ми завжди намагалися бути справедливими й відкритими до людей. Усі питання, що  безпосередньо торкалися захисту прав і свобод наших мешканці  впливали на стан соціально-економічного розвитку території громади  вирішувалися першочергово.

          2022-2023  роки стали періодом складних і неочікуваних проблем, які вимагали термінового вирішення.  Минулі роки разюче відрізняється від попередніх. Роки страждань та болю.

          Протягом звітного періоду свою роботу я будувала перш за все виходячи з вимог та повноважень, наданих законодавством України і вона є невіддільною від роботи нашого депутатського корпусу, роботи виконавчого комітету, посадових осіб сільської ради. Працюючи однією командою, у своїй діяльності ми намагаємося бути чесними, справедливими й відкритими до людей, стояти на захисті їхніх прав і свобод.      

         Незважаючи на те, що минулий рік був не з легких, ми у свою чергу продовжуємо працювати і надавати мешканцям нашої громади всі необхідні послуги.

          На даний час Петро-Михайлівська сільська рада налічує вісімнадцять населених пунктів -  села Великодубове, Вербове, Гнаровське, Грушівка, Губенське, Дніпровка, Круглик, Орлівське, Петро-Михайлівка, Петро-Свистунове,  Перун,  Придолинівка,  Тарасівка, Тернівка, Улянівка, Шевченка, Якимівка, Ясинувате .

           Населення громади станом на 01.01.2023 року становить  4653  чоловік.  З березня 2022 року наслення нашої громади збільшилося до 6372 чоловіка  за рахунок внутрішньо переміщених осіб. Кількість ВПО становить  1719 чоловік, в тому числі 400 чоловік, які переїхали до нашої громади із окупованих та прифронтових територій.

         Загальна площа території сільської ради складає – 24352.00  га.

 

                              Сесійна   діяльність ради

        Важливою формою роботи сільської ради була і залишається сесійна діяльність, якій завжди передує ретельний попередній розгляд і підготовка питань виконавчим комітетом, постійно діючими комісіями сільської ради (4 комісії), що дозволило  у 2023 році  у конструктивному руслі працювати безпосередньо на пленарних засіданнях та приймати відповідні рішення.                       На розгляді сесій, засіданнях виконкому, постійних депутатських  комісій, вирішувалися питання функціонування  комунальних установ сільської ради у період військового стану, надання підтримки внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися у період воєнного стану, сім’ям військовослужбовців, сім’ям загиблих військовослужбовців, пораненим військовослужбовцям, сім’ям  військовослужбовців, які в полоні або пропали безвісті та мешканцям громади.

         У 2023 році відбулося 10 пленарних  засідань, на яких прийнято 222 рішень.

      Активно працював у звітному періоді і виконавчий комітет сільської ради, проведено 23  засідання виконавчого комітету на яких прийнято 167 рішень.

        Згуртована робота депутатів сільської ради, виконавчого комітету сільської ради, суб’єктів господарювання усіх форм власності спрямована на виконання заходів щодо стабілізації та підвищення рівня економічного та соціального розвитку сіл Петро-Михайлівської сільської ради.

          З метою запобігання та припинення адміністративних правопорушень і злочинів, захисту життя  та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, в зв’язку із введенням воєнного  стану в Україні  у 2023 року  на території сільської ради працювало  два   поліцейський офіцера.

Для роботи автомобіля, згідно програми «Безпечна громада на 2023 рік» з місцевого бюджету  виділено кошти для придбання дизпалива для службового автомобіля поліцейського офіцера громади в сумі 53681,00 грн. із запланованих 54000,00 грн.

          Петро-Михайлівська сільська рада та її виконавчий комітет свою діяльність здійснюють на підставі річних планів роботи.

          Працівниками виконавчого апарату постійно здійснюється організаційне, інформаційне, правове забезпечення роботи сільської ради, надаються послуги мешканцям за їх зверненнями. Виконкомом сільської ради, протягом звітного періоду, забезпечувалась організація контролю за виконанням прийнятих рішень.

Засідання пленарних засідань та виконавчого комітету сільської ради проводяться гласно, прийняті рішення оприлюднюються на офіційному веб сайті сільської ради.  Це дає змогу мешканцям громади ознайомлюватися з прийнятими рішеннями.

         У 2023 році було складено та посвідчено 76 нотаріальних дій (посвідчення заповітів, посвідчення справжності підпису на документах, посвідчення справжності  копій/фотокопій документів, складення і посвідчення дублікатів заповітів замість втрачених) та довіреностей,  які  прирівняні до нотаріальних  - 90.

         Реєстрація актів цивільного стану не проводилася. Цей факт викликаний тим, що з метою недопущення крадіжок свідоцтва актів цивільного стану, Запорізький районний відділ державної реєстрації актів  цивільного стану  у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) не рекомендує органам місцевого самоврядування проводити державну реєстрацію актів цивільного стану. Громадяни з даних питань звертаються до Вільнянського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Запорізькому районі Запорізької області, де й отримують відповідні послуги.

          Прийом громадян здійснюється відповідно затверджених графіків    особистого, виїзного, прийому, телефонної  лінії звернень громадян.  Протягом  2023 року надійшло 427 звернення  із них: 55 письмових звернень, на особистому прийомі звернулися 372 громадянина, за допомогою прямої телефонної лінії надійшло 16 звернення,  на отримання публічної інформації надійшло 10 звернень, звернулися на гарячу урядову телефонну лінію 10 громадян. 

          В зв’язку із введенням воєнного стану в Україні виїзні прийоми громадян проводились не на кожній території.  В цілому графіки  особистого та виїзного  прийому громадян ради дотримуються.             

          До сільської ради  зверталися громадяни з багатодітних, малозабезпечених сімей, одинокі матері, військовослужбовці, сім’ї військовослужбовців, пенсіонери, інваліди, внутрішньо-переміщенні особи  та інші категорії верств населення. Ці громадяни звертаються за наданням роз’яснень із соціальних питань, оформлення житлових субсидій,  статусу  внутрішньо переміщеної особи, стосовно пільг учасникам бойових дій, отриманням  необхідних довідок, актів обстеження матеріально-побутових умов проживання. Також, актуальним у зверненнях громадян є отримання нотаріальних дій: посвідчення довіреностей, заповітів, вирішення питань, пов’язаних з оформленням спадщини, житлових субсидій, отримання довідок ВПО, оформлення компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістились у період воєнного стану,  реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання, працевлаштування, водопостачання, електропостачання, благоустрою території, прибирання кладовищ, соціального захисту верств населення, земельних питань,   відновлення маршруту Запоріжжя – Тарасівка через Вільнянськ, надання гуманітарної допомоги  та інше.  Надавалися роз’яснення та відповідні документи військовослужбовцям, сім"м військовослужбовців, інвалідам І-ІІІ групи та дітям інвалідам з питань надання матеріальної допомоги та оформлення відповідних пільг.

          Разом із працівниками виконавчого комітету, депутатами, членами комісії з питань захисту прав дитини  при виконавчому комітеті Петро-Михайлівської сільської ради та фахівцями соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Петро-Михайлівської сільської ради, відвідуються багатодітні, малозабезпечені сім’ї, сім´ї, які опинилися в складних життєвих умовах  та інші, де складалися відповідні акти умов проживання та приймалися відповідні рішення. 

        У 2023 році видано 2418  довідок громадянам. Опрацьовано  2707 вхідних  листів від різних установ та організацій та 5862 вихідних листа.

        У 2023 році виконавчим комітетом Петро-Михайлівської сільської ради продовжено співпрацю згідно заключених договорів  з Управлінням соціального захисту населення  Запорізької районної державної адміністрації  щодо оформлення та переоформлення житлових субсидій мешканцям, враховуючи зміни у законодавстві та інші соціальні виплати. 

                              

Розвиток громади

        Сільською радою затверджено  План  соціально-економічного розвитку    сільської ради на 2021-2023 роки основна мета якого спрямована на створення  умов для динамічного, збалансованого розвитку Петро-Михайлівської   територіальної громади, забезпечення соціальної та економічної єдності, створення необхідних умов для планомірного і послідовного наближення рівня життя мешканців громади до європейських стандартів за рахунок збалансованого використання внутрішнього і зовнішнього потенціалу та збереження унікальних духовних і культурних традицій, зростання добробуту та підвищення якості життя населення за рахунок забезпечення позитивних структурних зрушень в  економіці, наповнення місцевого бюджету коштами, покращення на цій основі бюджетного фінансування установ освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту та поліпшення життя населення. На черговому пленарному засіданні сільської ради буде затверджено такий План на 2024-2026 роки.

Щодо питань створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу.   Розмір ставок відповідає вимогам державної регуляторної політики, при цьому насамперед враховуються інтереси підприємців.

          З метою забезпечення населення питною водою та своєчасного усунення поривів водопровідної мережі, сільською радою подані проекти до Державного фонду розвитку регіонів ще у 2022 році:

- «Придбання резервуару для питного водопостачання КП «Петро-Михайлівський сількомунгосп» Петро-Михайлівської сільської ради;

- придбання екскаватора  - навантажувача ELEX 81А-01 для КП «Петро-Михайлівський сількомунгосп» Петро-Михайлівської сільської ради, але нажаль дані проекти на сьогоднішній день не реалізовано.

          З метою створення сприятливих умов для життя та отримання адміністративних послуг мешканцями громади, виконавчим комітетом сільської ради проведені такі заходи:

- подано заявку ще у 2022 році для отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг за напрямом «Облаштування  будівель та приміщень, де розміщений центр, а також забезпечення центрів (включаючи їх територіальні підрозділи і віддалені робочі місця) обладнанням, зокрема обладнанням  для видачі паспортних документів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, технічними та  програмними засобами, електронними системами документообігу та інформаційної взаємодії». На сьогоднішній день субвенцію на дані цілі сільська рада не отримала.

           На не одноразові звернення Сектору соціального захисту виконавчого комітету Петро-Михайлівської сільської ради, станом на 01.01.2024 року отримали благодійну допомогу шляхом  облаштування  3 (трьох) робочих місць для потреб Сектору соціального захисту населення виконавчого комітету Петро-Михайлівської сільської ради, з метою підвищення продуктивності і організації роботи з  внутрішньо переміщеними особами   Благодійною організацією «БФ» Стабілізейшн суппорт сервізес» :

- багатофункціональний пристрій -3 шт.;

- картридж – 3 шт.;

- джерело для безперебійного  живлення – 3 шт.

на загальну вартість 75384.00 грн., які будуть передані для прийому документів на старостинські округи.

  

         Розроблено план зонування с.Шевченка на суму 25649.00 грн. Розроблено розділ охорони навколишнього середовища в обсязі звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО) с. Шевченка на суму 23676.00 грн. Розроблено  розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони), (ІТЗ ЦЗ (ЦО) Генерального плану с. Шевченка на суму 23676.00 грн.

            На території ради працюють установи та приватні підприємці:

Петро-Михайлівська сільська рада, село Петро-Михайлівка,вул.Миру,70.

Відділ фінансів Петро-Михайлівської сільської ради, с.Петро-Михайлівка, вул..Миру, 70.

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Петро-Михайлівської сільської ради, село Петро-Михайлівка, вул. Миру, 70.

Служба у справах дітей Петро-Михайлівської сільської ради, с.Петро-Михайлівка вул..Миру, 70.

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Петро-Михайлівської сільської ради, село Петро-Михайлівка, вул. Миру, 70.

Опорний комунальний заклад  загальної середньої освіти «Орієнтир» Петро-Михайлівської сільської ради, село Петро-Михайлівка, вул..Миру, 70.

Дніпровський ліцей Петро-Михайлівської сільської ради, село Дніпровка, вул.. Паторжинського, 42-Г.

Тернівський ліцей Петро-Михайлівської сільської ради, село Тернівка, вул.Зачиняєва, 1а.

Гнаровська початкова школа Петро-Михайлівської сільської ради, село Гнаровське, вул.. Центральна,5.

Комунальний заклад дошкільної освіти «Дитячий садок «Ромашка» Петро-Михайлівської сільської ради,село Петро-Михайлівка,вул.. Миру,87.

Комунальний заклад дошкільної освіти «Дитячий садок «Гнаровчата» Петро-Михайлівської сільської ради, село Гнаровське, вул..Молодіжна,3.

Комунальне підприємство «Петро-Михайлівський сількомунгосп», село Петро-Михайлівка,вул.. Миру,69 а.

Комунальне підприємство «Сількомунгосп Дніпровської сільської ради Вільнянського району Запорізької області», село Дніпровка ,вул. Паторжинського, 42 б.

Товариство о обмеженою відповідальністю «Хладар-Техсоюз», село Петро-Михайлівка, вул. Механізаторів, 7.

Аптечне відділення № 128, село Петро-Михайлівка, вул..  Миру,69.

Амбулаторія практики сімейної медицини Комунального неприбуткового підприємства «Вільнянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Вільнянської міської ради, село Петро-Михайлівка, вул..Механізаторів,1.

Філія «Тернівська» товариство з обмеженою відповідальністю  сільськогосподарського підприємства «НІБУЛОН», село Тернівка, вул.. Центральна, 1А.

Експлуатаційна дільниці №2 Міжрайонного управління водного господарства, село Петро-Миайлівка, вул. Матросова,

Товариство з обмеженою відповідальністю «Петромихайлівське», с. Петро-Михайлівка вул. Миру 89.

Сільськогосподарське  фермерське господарство «НЄГА», с. Петро-Михайлівка.

Приватне підприємство «Агрофірма «ЛАН» с. Петро-Михайлівка .

Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Жовтневий» с. Дніпровка вул. Паторжинського, 40.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Фенікс -  2009»                              с. Сергіївка.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «Дніпро-2009» с. Дніпровка, вул..Заводська, 21.

Сільськогосподарське фермерське господарство «Халепін К.В», с. Петро-Свистунове вул. Степова,1.

Фермерське господарство  «Лукашев В.М.» с. Дніпровка, вул..Молодіжна, 1 г.

Селянське фермерське господарство «Лещенко В.М», с. Михайлівка.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Екоспорт», с. Тернівка, вул..Центральна, 14.

Сільськогосподарське фермерське господарство «Чернобаєв В.Д.», с.Тернівка, вул.. Берегова, 41.

Приватне підприємство «Агрфірма» »Колос», село Тернівка,вул. Берегова,4.

Приватне підприємство «Укрлан», село Тернівка, вул.Куликівська ,50.

Приватне підприємство «Литвин Ю.С.», село Тернівка.

Приватне підприємство «Коробка В.Л.», село Тернівка.

Приватне підприємство «Ставки» м .Запоріжжя .

Приватне підприємство «Сушков В.М.» с. Тернівка.

Приватне підприємство «Сушков Ю.В.» с. Великодубове.

Приватне  підприємство «Будагова І.І.» с. Тернівка.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «ЮГАГРО» с. Шевченко, вул.. Побєди,51.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «Лаванда» с. Гнаровське, вул. Молодіжна,23.

Фермерське господарство «Агронікс» с. Гнаровське,вул.. Нова,14-А.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Лада», село Гнаровське, вул.. Центральна,7.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Вега» с. Вербове, вул.. Механізаторів, 26

Товариство з обмеженою відповідальністю  «Агротехніка» с.Вербове, вул..Механізаторів,23.

Фізична особа-підприємець Пташка І.І. с. Петро-Михайлівка вул.. Шевченко. 

Фізична особа-підприємець «Доновський В.А.», с. Перун вул. Задніпровська,16а .

Фізична особа-підприємець «Доновська Л.С», село Петро-Свистунове, вул..Степова,17.

Фізична особа-підприємець «Руссу Т.В.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру,52.

Фізична особа-підприємець «Лотоцька Л.К.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру,52

Фізична особа-підприємець «Христенко Н.В.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 58.

Фізична особа-підприємець «Христенко А.М.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 58.

Фізична особа-підприємець «Забіяка Н.В.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 58.

Фізична особа-підприємець «Максименко О.М.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 97.

Фізична особа-підприємець «Абдулаєв Рахіб»  с. Петро-Михайлівка вул. Матросова 19.

Фізична особа-підприємець «Проноза М.В.» с. Петро-Михайлівка вул. Матросова 81.

Фізична особа-підприємець «Проноза О.О.» с. Петро-Михайлівка вул. Матросова 81 .

Фізична особа-підприємець «Івкіна Н.Ю.», село Улянівка, вул.. Набережна,32.

Фізична особа-підприємець «Шевченко І.В.», село Петро-Михайлівка, вул.. Миру,56.

Фізична особа-підприємець «Слабяков С.В.», село Петро-Михайлівка, вул..Миру.

Фізична особа-підприємець «Банделюк І.В., село ПетроМихайлівка,вул. Миру.

Фізична особа-підприємець «Курбат С.М, село , Грушівка ,вул. Центральна.

Фізична особа-підприємець «Нечепуренко С.М., село ПетроМихайлівка, вул. Матросова.

Фізична особа-підприємець «Баштаник  А.П., село Петро-Михайлівка,вул. Садова.

Фізична особа-підприємець «Легецький  М.С., село Петро-Михайлівка,вул. Миру.

Фізична особа-підприємець «Терентьєва С.С. І.В., село Петро-Михайлівка,вул. Шевченко.

Фізична особа-підприємець «Малик І.О., село ПетроМихайлівка, вул. Шевченко.

Фізична особа-підприємець «Білоус О.М., Дніпропетровська область  Синельниківський район село Першозванівка.

Фізична  особа-підприємець «Домніна С.В.», село Улянівка, вул. Нова.

Фізична  особа-підприємець «Березовський Р.В..», село Улянівка, вул. Дніпровська.

Фізична особа-підприємець «Женжеренко І.Ф.», с. Дніпровка вул. Молодіжна,62.

Фізична особа-підприємець «Щербина В.О», с. Дніпровка вул. Молодіжна, 62.

Фізична особа-підприємець «Скляров М.О.» с. Дніпровка вул.Молодіжна,60 .

Фізична особа-підприємець «Духан І.О.» с. Дніпровка вул.Молодіжна,60 .

Фізична особа-підприємець «Хижняк С.В.» с. Петро-Свистунове,вул..Нова,9

Фізична особа-підприємець «Фащевський Л.М». с.Тернівка, вул..Берегова,69.

Фізична особа-підприємець «Ждаанов В.В.» с.Тернівка,вул.. Зачиняєва,21.

Фізична особа-підприємець «Воляникк К.О.» с.Тернівка, вул..Центральна,16.

Фізична особа-підприємець «Обухова Л.А.», с.Гнаровське, вул..Автомобільня,13 кв.2

Фізична особа-підприємець «Онопко І.В.» с.Гнаровське.

                                      

Благоустрій території

        Благоустрій території громади – основне завдання виконавчого комітету сільської ради. Мета: створити громаду, в якій зручно жити.

        По території сільської ради  в селах Дніпровка, Петро-Свистунове, Ясинувате, Грушівка, Улянівка , Тернівка, Великодубове, Шевченка, Гнаровське, Вербове є наявне вуличне освітлення,  але воно не функціонувало, в зв’язку із світломаскуванням.        

        На території територіальної громади працюють два комунальні підприємства: комунальне підприємство «Петро-Михайлівський сількомунгосп» Петро-Михайлівської сільської ради та комунальне підприємство «Сількомунгосп Дніпровської сільської ради Вільнянського району Запорізької області».

Комунальними підприємствами здійснюється  збір та вивезення твердих побутових відходів на полігон  м. Запоріжжя від населення, організацій та підприємств. КП «Петро-Михайлівський сількомунгосп» виконує повноваження в частині забезпечення жителів сіл Петро-Михайлівка, Грушівка, Улянівка питною водою; КП «Сількомунгосп Дніпровської сільської ради» забезпечує мешканців сіл Дніпровка, Перун, Петро-Свистунове, Орлівське, Ясинувате технічною водою. У 2023 році у селі Дніпровка установлено систему зворотнього осмосу очистки води  благодійним фондом WaterMission (568209,00 грн.). Тепер жителі нашої громади мають можливість безкоштовно отримувати очищену питну воду.

Вирішено питання  вивозу твердих побутових відходів в селі  Гнаровське.

          Щорічно створюються  робочі місця з організації оплачуваних громадських робіт, у 2023 році створено 120 тимчасових робочих місць. Підсобними робітниками здійснювалися роботи з ліквідації стихійних сміттєзвалищ,  прибирання території кладовищ від сміття, сухої трави та листя, косіння бур’янів тощо.

          Фінансування організації громадських робіт здійснюється 100%  із  фонду ЗОССВБ. Цим працівникам на заробітну плату та нарахування на оплату праці було виділено кошти у сумі 453840,13 гривень.

          Громадянам, які, направлялися на відпрацювання порушниками адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт та примусового стягнення  заборгованості зі сплати аліментів в інтересах захисту прав та інтересів дітей  направлених Вільнянською районною філією Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій  області було передбачено  кошти у сумі 16348,00 гривень, але такі громадяни протягом 2023 року не направлялися.

          Неодноразово проводилися  Дні довкілля по прибиранню територій біля будівель та прилеглій території закладів освіти, культури, охорони здоров’я, центральних площ, парків в селі Петро-Михайлівка, Дніпровка, Тернівка, Гнаровське, установ та організацій на території Петро-Михайлівської сільської ради.

 

 

У 2023 році із бюджету сільської ради кошти направлені на:

Експлуатаційне утримання вулиці і дороги комунальної власності  у населеному пункті (поточний ремонт дороги по вул. Берегова в селі Тернівка ) – 88500,00 грн.;

Експлуатаційне утримання вулиці і дороги комунальної власності  у населеному пункті (поточний ремонт дороги по вул. Куликівська  в селі Тернівка) - 198000,00 грн.;

Експлуатаційне утримання вулиці і дороги комунальної власності  у населеному пункті (поточний ремонт дороги по вул. Паторжинського  в селі Дніпровка) – 198000,00 грн.;

Експлуатаційне утримання вулиці і дороги комунальної власності  у населеному пункті (поточний ремонт дороги вул. Набережної в селі Улянівка) - 176684,61 грн.;

Експлуатаційне утримання вулиці і дороги комунальної власності  у населеному пункті (поточний ремонт дороги  вул. Центральна в селі Грушівка) - 199965,39 грн.;

Експлуатаційне утримання вулиці і дороги комунальної власності  у населеному пункті (поточний ремонт дороги вул. Миру  в селі Якимівка) - 198000 грн.;

Експлуатаційне утримання вулиці і дороги комунальної власності  у населеному пункті (поточний ремонт дороги по вул. Миру  в селі Ясинувате) - 180000 грн.;

         На  благоустрій територій, прибирання снігу, прибирання стихійних сміттєзвалищ  та безперебійного забезпечення  населення Петро-Михайлівської територіальної громади питною та технічною водою із сільського бюджету у 2023 році виділялися кошти:

     - придбання труби та комплектуючих для поточного ремонту водогону в селі Придолинівка на суму 7650,00 грн.;

     -  придбання запасних частин та обладнання для мотокоси на суму – 18729,00 грн. із запланованих 22146,00грн.;

     -  придбання бензину та мастильних матеріалів для мотокоси на суму 42144,00 грн. із запланованих 47854,00 грн.;

     - придбання будівельних товарів та матеріалів для благоустрою населених пунктів на суму 32344,00 грн. із запланованих 38020,00 грн.;

     - придбання будівельних матеріалів для ремонту пішохідної доріжки через ставки с. Гнаровське  на суму 45000,00 грн.;

     - капітальний ремонт  колодязя вул. Миру села Тарасівка (проектні  роботи, технічний та авторський нагляд) на суму 319946,00 грн.

    Заплановано кошти на  прибирання снігу в сумі 60000.00 грн. Дані кошти не використані.

          Із бюджету сільської ради надана дотація Михайлівській сільській територіальній громаді на погашення видатків понесених Михайлівською сільською радою  на виконання будівельних робіт по проекту «Будівництво питного водопроводу від с. Люцерна Вільнянського району на території Михайлівської сільської ради до с. Георгіївське Вільнянського району та від с. Георгіївське до с. Гнаровське на території Михайлівської та Гнаровської сільських рад Вільнянського району Запорізької області» в сумі 329190,40 грн.

 

           КП «Петро-Михайлівський сількомунгосп» :

- фінансова допомога на оплату за водопостачання в сумі 1157602,98 грн.;

     

          КП « Сількомунгосп Дніпровської сільської ради»:

- фінансова допомога на оплату електроенергії в сумі 419776,11 грн.;

-  на придбання електрообладнання  для насосної станції с. Орлівське  в сумі 19904,46 грн.;

- на придбання хомутів в сумі 5340,72 грн.;

- на придбання  дизельного палива в сумі 149930,00 грн.;

- на придбання водопровідних труб та запасних частин в сумі 60932,00 грн.;

- на поточний ремонт електродвигунів в сумі 33600,00 грн.;

- на придбання акумулятора, мастила та запасних частин на сміттєвоз та екскаватор в сумі 18136,86 грн.

 

          Для Державної служби надзвичайних ситуації у Запорізькій області (місто Вільнянськ) виділено кошти для  придбання :

-  бензину А-92(95) – 260 літрів та дизпалива – 260 літрів  на суму 24200,00 грн. із запланованих 25000,00 грн.;

-  діелектричних виробів  на суму 19940,00 грн.

 

      Для матеріального резерву придбано :

-  матеріальні цінності  для організації  та забезпечення реагування на надзвичайні ситуації на суму 199999,00грн.;

- паливно-мастильних матеріалів для організації та забезпечення реагування на надзвичайні ситуації на суму 37660,00 грн. із запланованих 40000,00 грн.;

Заплановані кошти на  авто послуги з перевезення  для організації та забезпечення  реагування на надзвичайні ситуації на суму 48920,00 грн., але не використані.

Заклади дошкільної освіти

        На території громади діють  два комунальних заклади  дошкільної освіти:

- Комунальний заклад дошкільної освіти  «Дитячий садок   «Ромашка»  Петро-Михайлівської сільської ради,

- Комунальний заклад дошкільної освіти  «Дитячий садок «Гнаровчата»  Петро-Михайлівської сільської ради.

В зв’язку із введенням воєнного стану на території України  з травня місяця 2022 року працівники комунальних закладів дошкільної освіти були  відправлені на простій. З жовтня  місяця 2022 року у КЗДО запроваджено дистанційну форму навчання.

        Для утримання комунальних закладів дошкільної освіти з бюджету  територіальної громади  здійснювалося фінансування на оплату  енергоносіїв, заробітної плати і т д.

        Для  КЗДО   «ДС «Ромашка»  Петро-Михайлівської сільської ради  виділено  та витрачено кошти в сумі 3281072,05 грн., а саме:

-  гідравлічний бак для опалення на суму 4000,00 грн.;

-  папір, канцелярські товари, плівку, чорнила на суму 31980,00 грн.;

- будівельні товари (фарба, водоемульсійна фарба, цемент, шпаклівка)  на суму 15300,00 грн.;

- господарські товари (крани кухонні, крани для води, мітли, віники, тачка садова) на суму  17100.00 грн.;

-  придбання зовнішніх дверей на суму 20000.00 грн.;

-  лінолеум на суму 25000.00 грн.;

-  ноутбуки на суму 99000.00грн.;

- миючий пилосос на суму 25000.00 грн.;

-  миючи засоби на суму  2600.00 грн.;

- поточний ремонт  акумулятора системи пожежної сигналізації на суму 560.00 грн.;

-  поточний ремонт опалювальної системи  на суму 4000.00 грн.;

-  послуги доступу до мережі Інтернет  на суму 3480.00 грн. ;

-  обслуговування пожежної сигналізації на суму 3600.00 грн.;

- технічне обслуговування внутрішнього газопроводу котельні та опалювального обладнання на суму 35000.00 грн.;

- послуги з тех.випробувань (заземлення) на суму 2225,29 грн.;

- програма  Медок – 1700.00грн.;

- послуги з заправки картриджа на суму 1510.00 грн.;

- технічне обслуговування системи газопостачання  на суму  2631.60 грн.;

- послуги з відключення/підключення газопостачання на суму 2824.91 грн.;

- позачергова технічна перевірка трифазного електролічильника на суму 3019.21 грн.;

-  оплата водопостачання та водовідведення на суму 14829.28грн;

-  оплата електроенергії на суму 33984.48 грн.;

- оплата природного газу на суму 309409.30 грн.;

-  оплата ТПВ на суму 3822.64 грн.;

-  навчання з охорони праці, пожежної безпеки, технічної  експлуатації теплових установок і мереж на суму 2800,00 грн.;

-  корегування проектно-кошторисної документації, технічний  та авторський нагляд  за капітальний ремонт даху на суму 156579.34грн.;

-  капітальний ремонт даху на суму 2646900.00 грн.

          КЗДО «ДС «Гнаровчата» Петро-Михайлівської сільської ради виділено  кошти в сумі 611188.40грн., а саме:

-  канцелярські, господарські  товари, мотокосу, бензин та обладнання до неї   на суму – 16870.00 грн.;

- респіратори пилогазозахисні 6шт. на суму 3456.00 грн.;

- господарські товари, олива для генератора та мотокоси на суму 12000.00 грн.;

- заправка картриджа на суму 750.00грн.;

- поточний ремонт принтера на суму 750.00 грн.;

- перевірка контурів  заземлення на суму 2225.29.;

- перезарядка вогнегасників на суму  11120.57.;

- оплата водопостачання та водовідведення на суму 2137.08 грн.;

-  оплата електроенергії на суму 73269.29грн.;

- оплата ТПВ на суму 2702.84 грн.;

- придбання бензину для генераторів на суму 2750.00 грн.;

- оплата навчання на суму 1600.00 грн.

Заклади загальної середньої освіти

         На території громади функціонує 4 заклади загальної середньої освіти:                      

Опорний комунальний заклад загальної середньої освіти «Орієнтир» Петро-Михайлівської сільської ради;

Дніпровський ліцей  Петро-Михайлівської сільської ради;

Тернівський ліцей Петро-Михайлівської сільської ради;

Гнаровська початкова школа Петро-Михайлівської сільської ради.

         Для утримання закладів загальної середньої освіти з бюджету  територіальної громади  здійснюється фінансування на оплату  енергоносіїв, заробітної плати технічних працівників та обслуговуючого персоналу і т.д.

        З вересня  місяця 2022 року у закладах загальної середньої освіти  запроваджено дистанційну форму навчання.

        З 19 жовтня 2023року  у Гнаровській початковій школі запроваджено змішану форму навчання.

        Для забезпечення функціонування закладів загальної середньої освіти із бюджету сільської ради було виділено  та витрачено кошти:

        - Опорний комунальний заклад загальної середньої освіти «Орієнтир» в сумі - 2921440.80 грн.;

        - Дніпровський ліцей  в сумі - 1612142.45 грн. ;

        - Тернівський ліцей в сумі – 2033979.03 грн.;

        - Гнаровська початкова школа в сумі – 1197917.11 грн.

        Крім того у 2023 році проведено капітальний ремонт даху Дніпровського ліцею з коригуванням проектно-кошторисної документації, технічний та авторський нагляд на суму – 2923816.69 грн.  та капітальний ремонт покрівлі Гнаровської початкової школи з коригуванням проектно-кошторисної документації, технічний та авторський нагляд на суму – 1837439.61грн.

         У 2023 році заклади загальної середньої освіти від благодійних фондів отримали комп’ютерну техніку, навчальну літературу для поповнення бюджетного фонду та захисні матеріали для збереження музейних експонатів.

Заклади  охорони здоров”я

        На території Петро-Михайлівської сільської ради функціонує Амбулаторія загальної практики сімейної медицини с. Петро-Михайлівка комунального неприбуткового підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Вільнянської міської ради,  де працюють 2 лікаря загальної практики сімейної  медицини.

         Пункт постійного базування  «Петро-Михайлівська швидка медична допомога Вільнянської підстанції комунальної установи Запорізької станції екстреної медичної допомоги» Запорізької обласної ради. Діють  7 фельдшерських пунктів у селах Улянівка, Дніпровка, Петро-Свистунове, Великодубове, Тернівка,   Гнаровське  та Вербове, де обслуговують населення 5 фельдшерів.

          З сільського бюджету   на утримання комунального неприбуткового підприємства «Вільнянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Вільнянської міської ради  виділено кошти на співфінансування програм:

- на Централізовані заходи з  лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет (придбання витрачених матеріалів для індивідуальних глюкометрів)  на суму 40927,50 грн.;

- на Централізовані заходи з  лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет (забезпечення цукрознижуючими  таблеткованими,  препаратами, згідно отриманих пільгових та безкоштовних рецептів)  на суму 49087,52 грн.;

- на виконання Програми удосконалення системи надання  медичної  допомоги хворим нефрологічного профілю на суму 982,08 грн.;

- на виконання Програми  профілактики, діагностики та лікування  рідкісних (орфанних) хвороб на суму 125887,44 грн.;

- на Програму і централізовані  заходи боротьби з туберкульозом (придбання  вакцини «Туберкулін» на суму 30003,00 грн.;

- на придбання палива та газу зрідженого для автомобіля на суму 32470,00 грн.;

- на придбання запчастин та паливно-мастильних матеріалів, для автомобіля на суму 6500,00 грн.;

- забезпечення  послуг доступу до мережі інтернет на суму 3480,00 грн.;

- на забезпечення медичного огляду допризовників, призовників (заробітна плата та нарахування на оплату праці) на суму 25015,19грн.;

- на технічне обслуговування, шиномонтаж та поточний ремонт автомобіля на суму 6000,00 грн. ;

- придбання матеріалів на оновлення каналізаційної системи в АЗПСМ с.Петро-Михайлівка на суму 6686,00 грн.;

- на придбання господарських та будівельних матеріалів на проведення поточного (косметичного) ремонту в приміщенні АЗПСМ с. Петро-Михайлівка на суму 3314,00 грн.;

- страхування водія автомобіля в сумі – 983,00 грн.;

На утримання комунального неприбуткового підприємства «Вільнянська багатопрофільна лікарня» виділено кошти:

- на безкоштовні рецепти для   осіб, які страждають на  психічні  розлади в сумі 73253,00 грн.;

- на безкоштовні рецепти для   осіб, що хворіють онкологічними захворюваннями в сумі 47043,59 грн.;

- відшкодування за медичний огляд осіб допризовного віку на суму – 8426,53грн.;

- на оплату природного газу на суму 250000,00 грн.;

- оплата електроенергії на суму 150000,00 грн.;

- оплата за водопостачання та водовідведення в сумі 132755,00 грн.;

- оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг в сумі 5000,00 грн.

        У 2023 році для забезпечення роботи Фельдшерських пунктів із бюджету сільської ради  виділені кошти на:

придбання будівельних матеріалів для  Дніпровського ФП на суму 3050.00 грн.;

придбання вхідних дверей  для Дніпровського ФП  в сумі 12000.00 грн.;

придбання будівельних та господарських матеріалів для поточного ремонту ФП на суму 9549.00 грн.;

придбання паливних брикетів для Улянівського та Великодубівського ФП на суму 12000.00 грн.;

поточний ремонт  будівлі ФП с.Великодубове на суму 168693.87 грн.;

поточний ремонт  будівлі ФП с. Тернівка на суму 160037.84грн.;

поточний ремонт  будівлі  ФП с.Улянівка на суму 148836.46 грн.

   На утримання Вільнянського місцевого архіву   виділено кошти  в сумі 53977,00 грн.;

Заклади культури

Бібліотеки

 

          На території сільської ради діє Центральна публічна бібліотека в селі Петро-Михайлівка, та її філії в селах Гнаровське,  Дніпровка, Тернівка.

           Для утримання сільських бібліотек з бюджету  територіальної громади  здійснюється фінансування на оплату  енергоносіїв, заробітної плати, придбання бланків і т.д. на суму 557551,16 грн.

          22.12.2023 року здійснено списання та вилучення морально застарілої та, пов’язаної з рф та УРСР, літературу з метою припинення дискримінації Української держави та української армії.

Вищевказану літературу в кількості 1202 кг. було здано на макулатуру на загальну суму 4808,00 грн.

          У 2023 році бібліотечний фонд поповнено  68 книгами на суму 10110,00грн.

                                      

Будинки культури.

 

        На території громади функціонує 3 сільських будинки культури: в селах Петро-Михайлівка, Гнаровське, Тернівка

Будинки культури  перебувають на повному фінансуванні сільського бюджету  територіальної громади. У 2023 році із бюджету сільської ради для функціонування будинків культури витрачено кошти в суму 6833339,48 грн.

 

         

 

 

 

 

Соціальний захист та соціальне забезпечення

         

Сектор соціального захисту населення

 

           Сектор  соціального захисту населення виконавчого комітету Петро-Михайлівської сільської ради створено в жовтні 2019 року зі штатною чисельністю 2 посадові особи.

           Основними завданнями сектору є  забезпечення виконання заходів по реалізації державної соціальної політики, виконання обласних, місцевих соціальних програм, спрямованих на покращення добробуту малозабезпечених сімей, сімей з дітьми, пільгових категорій населення та працюючих громадян. В зв’язку із введенням на території України воєнного стану оформлення та видачу довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб, допомоги на проживання, компенсація витрат за тимчасово розміщення ВПО, які перемістилися в період воєнного стану .

          Сектор соціального захисту населення обслуговує 18 населених пунктів Петро-Михайлівської сільської ради.

          Спеціалістами сектору  у 2023 році прийнято 652 заяви на призначення усіх видів державної допомоги та субсидій. В зв’язку із введенням воєнного стану велика кількість державної допомоги та субсидій  призначаються автоматично без повторних подач заяв.  Всі заяви з документами скановані та занесені до ПК «ІІС «Соціальна громада» (тобто сформовано електронну заяву) та відправлено до підрозділу соціального захисту населення Запорізької райдержадміністрації м. Вільнянськ та до Вільнянського ГУ ПФУ для подальшої обробки та призначення. Зроблено звірку  складу сім’ї 352 справи на автоматичне призначення субсидії. Надано відповідей на листи в кількості – 221 лист.

          Паперові справи занесені  до реєстру передання прийнятих документів щодо призначення усіх видів соціальної допомоги та  передані до підрозділу (кількість реєстрів за 2023 рік – 95 шт.). 

    Спеціалістами сектору надано 363 консультацій щодо подання заяв  та документів.

У сфері соціальної допомоги особам з  інвалідністю з дитинства та дітям інвалідам направлено у підрозділ УСЗН заяву та необхідний пакет документів на реабілітацію в реабілітаційний цент дитину інваліда І групи.

          Відповідно до постанови КМУ від 23.09.2020 р. № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» сформовано 12 справ для призначення соціальної допомоги та  перераховано кошти для виплат в сумі 122432,79 грн. з місцевого бюджету  за 2023 рік.

         Відповідно до Постанови КМУ № 269  від 13.03.2022 року про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб у період воєнного стану  було зареєстровано 393 заяви з формування електронної справи з використанням інформаційної системи Мінсоцполітики для включення інформації про ВПО до Єдиної інформаційної бази даних та видавали довідки  про взяття на облік ВПО.

         Відповідно до Постанови КМУ №332 від 20.03.2022 року, оформили допомогу на проживання  320 сімей ВПО.

        Відповідно до Постанови КМУ № 333 від 19.03.2022 року, зареєстровано 75 заяви з повним пакетом документів від власників житла на компенсацію витрат за тимчасове розміщення ВПО, які  перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.          

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»                     Петро-Михайлівської сільської ради

          Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Петро-Михайлівської сільської ради» була створена рішенням Петро-Михайлівської  сільської  ради від 30.10.2019 року № 4, і почала  функціонувати з 02 січня  2020 року.

          Центр виконує такі основні функції: виявлення сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги; визначення індивідуальних потреб сімей/осіб у соціальних послугах; організація та надання соціальних послуг; проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання потраплянню сімей/осіб у складні життєві обставини; проведення інформаційно-просвітницької роботи з сім’ями/особами.

          Згідно структури Центру в ньому були утворені наступні структурні підрозділи:

-  відділення соціальної допомоги вдома;

-  сектор соціальної роботи;

 

Відділення соціальної допомоги вдома

          У відділенні надається соціальна послуга – догляд вдома, відповідно до Державного стандарту.

          Цю послугу у відділенні отримують особи похилого віку, особи з інвалідністю, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги.

          За  2023 рік соціальну послугу догляд вдома, отримали 11 осіб.

          Надання соціальної послуги здійснюють 3 соціальних робітника.

На всіх громадян, що отримують соціальну послугу, у відділенні ведуться особові справи, визначаються  індивідуальні потреби особи, складаються індивідуальні  плани,  укладаються договори про надання соціальних послуг.

          Директором  комунальної установи та завідувачем сектору періодично проводилася перевірка якості надання соціальної послуги за місцем проживання отримувачів послуг. Здійснено - 462 перевірки, складено відповідні акти. Скарг на роботу соціальних робітників не надходило.

          При наданні послуги соціальними робітниками було здійснено - 1685 відвідувань підопічних вдома, яким здійснено – 4830  заходів.

          Відвідування здійснюється соціальними робітниками від двох до п`яти разів на тиждень, залежно від індивідуальних потреб осіб.

 

Сектор  соціальної   роботи

         Відповідно до Державних стандартів у секторі надаються такі соціальні послуги: соціальний супровід сімей/осіб які перебувають у складних життєвих обставинах; інформування; консультування; соціальна профілактика;  представництво інтересів;  екстрене (кризове) втручання; соціальний супровід сімей у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування.

Вказані послуги отримують вразливі групи населення, особи, сім’ї та діти, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

          Надання соціальних послуг здійснюють 3 фахівця  з соціальної роботи  та  завідувач сектору.

          Загальна чисельність виявлених фахівцями сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах – 24, в яких 59 дітей.

Соціальний супровід сімей/осіб які перебувають в складних життєвих обставинах – 13; консультування – 91; соціальна профілактика –4 ; інформування –57.

          Здійснено 19 перевірок цільового використання коштів при народженні дитини, складено 13 актів.  Не цільового використанні коштів не виявлено. Здійснено 136 візитів у сім’ї, які перебувають на соціальному супроводі.

           Здійснено  47 перевірки  умов  проживання  дітей  в багатодітних  сім`ях, де  виховуються  троє  та  більше  дітей.

           До служби у справах дітей, щодо невиконання батьками своїх обов’язків по вихованню дитини повідомлення не направлялися.

          Здійснено – 7 спільних рейдів зі службою у справах дітей та поліцією по сім’ям .

        Сектором здійснюються заходи в межах повноважень у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, забезпечення рівності прав та можливостей жінок і чоловіків та у сфері торгівлі людьми  з 01.06.2022 року.

          Наші партнери UNIHCP Ukraine – Агентство ООН у справах біженців Україні за підтримки  Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервізес»  допомогли соціальним працівникам  Петро-Михайлівської сільської ради стати більш мобільними та ефективними. Партнери передали 7 нових трьохколісних  велосипеда для працівників КУ «Центр надання соціальних послуг», які  займаються вирішенням соціальних питань населення та надають допомогу вразливим категоріям населення. (69580,00 грн.).

Служба у справах дітей

          Служба у справах дітей виконавчого комітету Петро-Михайлівської сільської ради створена і діє відповідно до статті 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», є юридичною особою.

          На обліку у Службі у справах дітей станом на 01.01.2024 року перебувають 26 дітей з них – 22 дитини-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування  4 дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

          Продовж 2023 року взято на облік 4 дітей, позбавлених батьківського піклування,   2 дитини-сироти , знято з обліку 5 дітей у зв’язку з набуттям  ними повноліття.

          На первинному обліку перебуває 22 дитини: сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.        

З них:

16 дітей виховуються в 12 опікунів та піклувальників;

 4 дітей в прийомних сім’ях ДБСТ;

 2 дітей – на повному державному забезпеченні.

        На первинний облік у 2023 році взято 36 дітей вказаної категорії. Також за цей період Службою  у справах дітей взято участь у 10 судових засіданнях щодо позбавлення батьківських прав.

       Спеціалістом І категорії Служби у справах дітей підготовлено 3 висновки про доцільність встановлення опіки над 6 дітьми.

        На кінець 2023 року на квартирному обліку перебуває 9 дітей - сиріт та дітей позбавленого батьківського піклування.

       Впродовж 2023 року проведено 7 профілактичних рейдів по попередженню дитячої бездоглядності, жебракування, профілактики правопорушень в сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах. Проведено 73 обстеження житлово-побутових умов проживання сімей, які проживають на території Петро-Михайлівської сільської ради. 2 батьків попереджено про адміністративну відповідальність за невиконання батьківських обов’язків.

         У 2023 році в Центр соціально-психологічної реабілітації дітей м. Кропивницький  Службою у справах дітей влаштовано 1 дитину, над якою припинено опіку за заявою опікуна.  Через  4 місяці цю дитину було влаштовано до прийомної сім’ї.

         На протязі 2023 року працівниками Служби у справах дітей підготовлено 3 позовні заяви та взято участь у 6 судових засіданнях.

          Від початку року працівники служби  брали участь у 4 судових засіданнях для захисту прав та законних інтересів дітей, в яких орган опіки та піклування був залучений до участі, як третя особа.

          Службою у справах дітей забезпечено діяльність виконавчого комітету сільської ради, як орган опіки та піклування, шляхом підготовки 48 рішень виконавчого комітету сільської ради.

           На протязі 2023 року Службою у справах дітей розглянуто 16 письмових звернень громадян, 164 листа від установ та організацій  з питань  реалізації державної політики у сфері охорони дитинства. Підготовлено 260 вихідних документів.

Комісія з питань захисту прав дитини

при виконавчому комітеті сільської рад

          При виконавчого комітеті Петро-Михайлівської сільської ради діє Комісія з питань захисту прав дитини, яка є консультативно-дорадчим органом, розглядає питання, пов’язані із захистом прав дітей.

          Основними завданнями комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

          На обліку Комісії перебувають категорії пільгових осіб дітей, а саме:

- 5 дитини-сироти;

- 11 дітей, позбавлених батьківського піклування та влаштовані під опіку та піклування;

- 4  дитини, які опинилися в складних життєвих обставинах;

- 4 дитини – інші форми сімейного влаштування;

- 2 дитини перебувають на повному державному забезпеченні.

          У 2023 році організовано та проведено 24  засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітету Петро-Михайлівської сільської ради на яких було розглянуто 50 питань.

З метою здійснення соціального забезпечення населення у 2023 році було придбано та виплачено:

- подарунки (канцтовари) для першокласників на свято «Перше вересня» на суму 3656,45 грн..;

- вінки до Дня пам’яті та примирення  на суму 10000,00 грн.;

- новорічні подарунки учням шкіл, вихованцям дитячих садочків   та дітям ВПО на суму 98100,00грн.;

- виплата одноразової матеріальної допомоги сім’ям  військовослужбовців в сумі 450000,00 грн.;

- виплата соціальної матеріальної допомоги сім’ї  військовослужбовця на придбання акумуляторної батареї для інвалідної коляски в сумі 7000.00 грн.;

- виплата  допомоги на поховання громадян на суму 1000,00 грн.;

- виплата соціальної матеріальної допомоги для проведення  поховання загиблих військовослужбовців та волонтерів, які загинули (померли) під час проведення бойових дій в сумі 260000,00 грн.;

- виплата соціальної матеріальної допомоги сім’ям поранених військовослужбовців та волонтерів в сумі 179000,00 грн.;

- виплата соціальної матеріальної допомоги сім’ям зниклих безвісти військовослужбовців та волонтерів в сумі 15000,00 грн.;

- виплата соціальної матеріальної  допомоги у разі перебування в полоні військовослужбовців та волонтерів в сумі  15000,00 грн.;

- надання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 3000,00 грн. до Дня Захисників і Захисниць військовослужбовцям, учасникам бойових дій, які зареєстровані на території Петро-Михайлівської сільської ради в сумі  582000,00 грн.;

- виплачено матеріальну допомогу людям з інвалідністю (1-111групи) та дітям з інвалідністю в сумі 238000,00 грн.;

- сплачено кошти  за послуги Укрпошти з пересилання поштових переказів на суму 2700.00грн.

          18 квітня 2022 року розпорядженням сільського голови № 48-р створена робота група з питань отримання та видачі гуманітарної допомоги.

На постійні   звернення сільської ради, керівників комунальних установ та депутатів  сільської ради до Запорізької ОВА,  Запорізької РВА та благодійних фондів отримували  благодійну допомогу.

          У 2023 році від благодійних організацій  мешканці нашої громад, установи та заклади  отримували  продуктові набори, гігієнічні набори, вершкове масло,  планшети, будівельні матеріали (дошка, рейка), буржуйки, ємності для води, вогнегасники, генератори( 2, 3,5, 50, 100 кВ), питну воду, ліки, ліхтарі, гігієну, памперси дитячі та дорослі, посуд, одіяла, дитяче харчування, конвектори, ковдри гіпоалергені зимові, ковдри синтетичні, дитячі та сімейні набори, рушники, підодіяльники, ліжко кемпінгове розбірне, корм курячий, чоловічі,  жіночі та дитячі набори, ліки на пункти незламності, систему очистки види, ноутбуки, хромбуки, корм кукурудза, корм пшениця, насіння різне, картопля, консерви, хліб, ковдра синтетична 1.5, плед флісовий, подушки, постільна білизна 1.5, термобілизна чоловіча та жіноча, шкарпетки, піч буржуйки в комплекті, будівельні матеріали (плівка), набори з обробки ґрунту, продовжувач, бак для сміття, стілець дерев’яний,  стільчик для годування, електрокип’ятильник, набір техніки для освітнього процесу, набір ігор настільних, багатофункціональний пристрій, картридж, джерело безперебійного живлення і т д.  на загальну суму 10272436,99грн.

       У 2023 році наша громада відкрила три «Освітніх центра», на базі Дніпровського  ліцею, ОКЗ "Орієнтир» та Тернівського сільського будинку культури   завдяки БО «Посмішка ЮА», який надав все необхідне обладнання з проведенням ремонтних робіт наданих приміщень.

      На сьогоднішній день генераторами забезпечені  4 школи, 2 дитячих садочка, лікарня, 2 комунгосп,  4  Пункти незламності, 1 ЗСУ, 3 будинки культури,                     7 фельдшерських  пунктів. Вуличний освітлювач (генератор) знаходиться на зберіганні.

     Дана гуманітарна допомога видавалася згідно протоколів та відомостей,  згідно списків  наданих комунальною установою КУ «ЦНСП». Першочергово надавалася гуманітарна допомога  внутрішньо переміщеним особам, сім’ям військовослужбовців, сім’ям загиблих військовослужбовців, сім’ям постраждалим від російської агресії на території громади, інвалідам усіх категорій, інвалідам дитинства, сім’ям опікунів, малозабезпеченим сім’ям, багатодітним сім’ям, одиноким матерям,  дітям війни, учасникам війни, одиноко проживаючим, людям похилого віку, захисникам ЗСУ, на Пунки незламності  і т.д. Також надавалася гуманітарна допомога на кожне домогосподарство.

          Всього  за 2023 рік отримали гуманітарну допомогу  37000 чол.

За потреби та зверненням  надавалися памперси та гігієна для дорослих, людям похилого віку,  дитячі памперси, гігієна та харчування  сім’ям з дітьми до 3 років.

         Крім того  від благодійних організацій отримували   подарунки діти віком

до 18 років до дня Захисту дітей, вихованці дитячих садочків (випускники старшої групи ) та вихованці, які навчаються у дистанційному форматі, учні 11 класу на свято «Останнього  дзвоника»,  сім’ї з дітьми  та люди похилого віку (старожили 90, 95, 100 років) до дня народження.

           Уже не один рік в нашій країні  йде повномасштабна війна, яку розпочала росія проти України. Багато мешканців нашої громади згуртувалися та допомагають Збройним силам України.

            На виконання спільних обласних заходів оборонного спрямування, для придбання автомобілів підвищеної прохідності надана дотація обласному бюджету в суму 61080,00 грн.

           Для забезпечення Військових частин із бюджету сільської ради виділено кошти в сумі 200000,00 грн., але фактично перераховано 100000,00 грн.

          Цей рік знову видався важким для нас і нашої країни, але ми вистояли. Було нелегко, проте в громаді, працьовиті, небайдужі, чуйні, цілеспрямовані  люди, які переймаються проблемами і не стоять осторонь, щоб  їх вирішити. Щиро вдячна таким людям, які займають активну громадську позицію, відкриті до діалогу  й всебічно підтримують розвиток нашої громади.

           Частину запланованих робіт нам все ж таки вдалося виконати. Так є певні недоліки, не усе робиться, так як нам би хотілося, проте ми долаємо перепони, впевнено рухаємося вперед, розвиваємося та маємо наявні  позитивні результати.

           Нажаль, ще залишається багато не вирішених проблем нашої громади. Я переконана, що спільно, усією громадою, можна досягти багато. У нас досить дієвий депутатський корпус та виконавчий комітет сільської ради. Головним вважаю те, що ми зуміли об’єднати, організувати діяльність депутатського корпусу, виконавчого комітету, відділів сільської ради, усіх працівників  сільської ради, комунальних підприємств на плідну діяльність.

           Сьогодні  ми переживаємо складний, тривожний час …….У який мусимо бути сильними, згуртованими, єдиними, разом підтримувати та допомагати нашим Збройним Силам України.

           Кожен повинен працювати на своєму фронті.

           Багато наших земляків воює на полі бою, дякую кожному за ваш Героїзм, відвагу, патріотизм. Нажаль, у боротьбі із військовою агресією рф загинуло 22 військовослужбовця з нашої громади. Співчуваю батькам, дружинам, дітям та родинам загиблих. Прийміть слова подяки за те, що виховали таких патріотів України і нехай Господь Бог допомагає вам перенести цей важкий біль втрати близької людини. Ми завжди пам’ятатимемо наших воїнів, які за незалежність, суверенітет і територіальну  цілісність рідної землі віддали найдорожче – своє життя.

           Пам»ятаймо і шануємо ГЕРОЇВ!!!

           Пам’ятаймо  - Україна у нас одна!

           Борімося за неї всіма силами!

           Довіряймо українській армії, допомагаймо їй, молімося за неї!

           СЛАВА  УКРАЇНІ!     ГЕРОЯМ  СЛАВА!

          

 

 З повагою

 Петро-Михайлівський сільський голова                                  Світлана ТИЩЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь