Міжнародний день миротворців ООН

Дата: 29.05.2024 09:20
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

Міжнародний день миротворців ООН (29 травня) – це можливість подякувати за жертовність понад мільйону військовослужбовців усього світу, які служили під блакитним прапором з 1948 року. Також це привід для вшанування пам’яті більше ніж 4 тис. бійців, які загинули під час операцій з відновлення миру, серед яких були і українці.

Сьогодні наші миротворці відкликані з міжнародних місій, адже вони там, де їх найбільше потребують – вдома. Зараз нашій країні необхідний їхній безцінний досвід з відновлення миру, але, звичайно, це стане можливим лише після перемоги над агресором.
Ця безцінна робота пов’язана з ризиком. Сьогодні у 18 операціях, керованих Департаментом операцій з підтримки миру, служать більше 72 000 військовослужбовців і 15 000 цивільних осіб, і, таким чином, Організація Об’єднаних Націй є найбільшою в світі багатосторонньою організацією, що вирішує завдання постконфліктної стабілізації. 
“Блакитні шоломи” ніколи не проводять наступальних операцій і не захоплюють територій, ці воїни несуть за собою мир, хоча і мають зброю, яку застосовують, щоб протистояти злочинам, що спрямовані проти людства.

Вітаємо із професійним святом кожного, хто до нього причетний! Шануємо пам’ять про тих, хто ціною власного життя рятував інших.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь