Міжнародний день миротворців ООН

Дата: 29.05.2024 09:20
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Міжнародний день миротворців ООН (29 травня) – це можливість подякувати за жертовність понад мільйону військовослужбовців усього світу, які служили під блакитним прапором з 1948 року. Також це привід для вшанування пам’яті більше ніж 4 тис. бійців, які загинули під час операцій з відновлення миру, серед яких були і українці.

Сьогодні наші миротворці відкликані з міжнародних місій, адже вони там, де їх найбільше потребують – вдома. Зараз нашій країні необхідний їхній безцінний досвід з відновлення миру, але, звичайно, це стане можливим лише після перемоги над агресором.
Ця безцінна робота пов’язана з ризиком. Сьогодні у 18 операціях, керованих Департаментом операцій з підтримки миру, служать більше 72 000 військовослужбовців і 15 000 цивільних осіб, і, таким чином, Організація Об’єднаних Націй є найбільшою в світі багатосторонньою організацією, що вирішує завдання постконфліктної стабілізації. 
“Блакитні шоломи” ніколи не проводять наступальних операцій і не захоплюють територій, ці воїни несуть за собою мир, хоча і мають зброю, яку застосовують, щоб протистояти злочинам, що спрямовані проти людства.

Вітаємо із професійним святом кожного, хто до нього причетний! Шануємо пам’ять про тих, хто ціною власного життя рятував інших.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь